Trold Cold Brew

997

Jeg har igennem længere tid haft en Trold Cold Brew brygger stående i køkkenet, som jeg skulle lege og brygge med. Men tiden har været knap… Men forleden uge, fik jeg endelige fundet lidt tid til, at brygge 1 liter kold brygget kaffe.
Hele fidusen med, at brygge kold kaffe, er at man undgår alle de bitre noter i kaffen, kaffen er renere når man brygger den kold. – Samt der udvindes en masse koffein og kaffe bliver mere simpel. Det sætter selvfølgelig store krav til hvilken bønner man brygger med. Bedre bønner er lige med bedre kaffe, og i dette her tilfælde dur den billige BKI ikke.

Så samtidig med, at jeg skulle i gang kold bryg havde jeg fået tilsendt et prøve abonnement af coffeeship.dk, som er et nyt danske kaffe abonnement firma. En rigtig anmeldelse kommer senere… Så jeg valgt at brygge med coffeeship.dk filterkaffe.
Men tilbage til mit kold bryg som jeg satte over om aften inden jeg gik i seng, også var det klar næste aften efter arbejde:) Et kold bryg skal stå minimum 20 timer, så 24-26 timer er jo bare helt perfekt.

Der er ikke meget arbejde i, at bruge Trold Cold Brew, som man består af en glas kande og nogen poser samt strips til, at lukke dem med. Fremgangsmåden er flg. man kværner kaffe forholdsvis grov, og putter kaffen ned i et af de medfølgende filtre., og efter følgende hælder man koldt vand over.
Sætter det hele i køleskabet, og venter.

Den første smag af kold brygget kaffe, er at den er rund og mild! Brygmetoden fjerner en masse syre i kaffen. Men det store spørgsmål er hvad man skal bruge 1 liter kold brygget kaffe til? – Har I nogen erfaringer?

Opskrift til 1 liter kold kaffe.

  • 1 liter vand
  • 100 g. groft kværnet kaffe
  • Lad det stå mindst 20 timer

Smagen er utrolig dejligt! Fyldt med koffeinen og meget simpel og rund. Men spørgsmålet er vel hvad bruger man kaffen til? Drinks, mælkedrikke etc. ?

Skriv et svar

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Luk
Cafezinho.dk © Copyright 2020. All rights reserved.