Kalibreret tamper…

1.2K

Jeg fik for 14 dage siden tilsendt en ny tamper/stamper, til min Oscar, denne gang drejede det sig om en kalibreret tamper.En kalibreret tamper er en tamper, som er indstillet til, at give et lille klik, som man både kan høre og mærke i hånden, når man har tampet/trykket med 15 kg.
Det er en ret smart løsning, at man kan mærke og høre når man tamper rigtigt! På denne måde er man sikker på, at man har det rigtige tryk hver gang man brygger espresso.
Selvfølgelig tager man noget af håndværket fra baristaen, men hvad gør det for hjemmebaristaen? Når man bare higer efter den gode kop kaffe:)

Denne tamper, er et godt sted af starte hvis man skal lære hvor hårdt eller hvor lidt man skal trykke for at trykke med den rigtige kraft for at ramme de 15 kg. ned i portafilteret.

Den tamper jeg tidligere har brugt er Impod interrogative som er svensk produceret, den vejer 475 g, og denne kalibrerede tamper vejer 460 g. så der er ca. 15 g. forskel, det er en forskel jeg mærkede med det samme.
Det skulle jeg lige vænne mig til, men når jeg havde gjort det, så er den kalibrerede en godt bytte!

Så er det store spørgsmål om man skal bruge convex eller flat tamper. Ja, det er en religion spørgmål inden for baristaverdenen, hvilken erfaring har I der ude?
Bruger I flat eller convex tamper? Regner med, at der kommer en anmeldelse af flat eller convex tamper senere, hvis jeg lige for regnet ud hvordan jeg skal skrue sådan en anmeldelse sammen;)

Skriv et svar

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Luk
Cafezinho.dk © Copyright 2020. All rights reserved.