En ny favorit

708

Så har jeg måske fundet en ny favorit, ind til dagens dato har jeg drukket utrolig meget af Øristeriets Unica espresso.

Men nu har Michael, Øristeriet, lavet en ny espresso som består af et blend af 2 bønner 50% Yirgacheffe Misty Valley & 50% Sidamo Wotona Bultuma.

[instagram url=’http://instagr.am/p/etyoeDzHAb/’ size=’middel’ addlink=’yes’ ] 

Det som gør denne espresso spændende set med min øjne, er at espressoen er ristet noget lysere end man normalt gør med espresso.

Grunden til, at man rister lysere end normalt er, at man på denne måde, kan få mere smag og nuancer frem i kaffen. Altså risten ”smadre” ikke smag og noter i kaffen.

Jeg synes Øristeriet, har fået et rigtig godt produkt frem, det skal siges jeg normalt er til de mørker espressoer. Men men men, så har jeg fundet en lys espresso som giver utrolig meget mening for mig, og som jeg sagtens kan have i kværnen som standart espresso.
Hvis der er noget, at pege finger af, så er det om den egner sig til mælkedrikke… Her halter den en lille smule, den er har simpelthen ikke power nok til, at overdøve mælken.

Breaket:

Let syrlig i duften, utrolig frisk

Cupping:

Der er en god høj sødme krydret med noget sødme. Der er nogle frugt nuancer, som giver noget sødme til espressoen, dertil indeholder espressoen noget citronsyrlighed. Det hele er toppet med nuancer fra chokolade.
Der er en god balance i mellem det søde og det syrlige, dog kan det skydes som espresso så det bliver til den syrlige side.

Jeg vil give den 4 ud 5 bønner fordi, Cupping skema A2, den byder ind med lidt mere friskhed end Unicaen fra Øristeriet. Den er lettere ristet og egner sig til espresso utrolig spændende, og har en pæn og lige crema.
 

Deltag i samtalen

  1. Helt enig. Er selv Puro-15 og Unica fan, men A2 har også fænget mig på det sidste. Jeg syntes i starten af den var lidt for mild i det, men dens øgede nuancer gør den alligevel spændende og utroligt lækker.
    Den har pt overtaget pladsen som min primære bønne når jeg laver kaffe derhjemme (puro15 er stadig min favorit til en god aeropress kaffe på jobbet).

    1. Kim, Ja, A2, er en rigtig god kop kaffe:-) Synes det er spændende med en lys espresso, som har nogen forskellige nuancer, at byde ind med:-)
      Gastropassion, det giver god mening, men synes dog stadigvæk jeg mangler noget pondus til cappuen, som Unicaen har fremfor A2 espressoen.

  2. Jeg må indrømme jeg synes den gør det fremragende i cappuccino – men jeg laver dem også altid dobbelt 🙂

Skriv et svar

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Luk
Cafezinho.dk © Copyright 2020. All rights reserved.