Hvad hælder man med?

478

 

[singlepic id=951 w=320 h=240 float=center]
Før jeg købt min Hario V60, hældte jeg vandet direkte fra min elkedel. Hvilket fungerede fint, det var ikke noget jeg tænkte synderligt over, at hvordan jeg hælder vandet over kaffe bønnerne har noget, at skulle have sagt i forhold til brygget.

Så fik jeg fat i en Buono kande fra Hario, som er en kande i rustfri stål, som kan bruges over alle varme kilder, det fik mig til, at undersøge og lege med hvorfor måden man hælder vandt over kaffen på er vigtigt. Og jeg er ikke færdig med, at lærer om op hældnings teknikker.

Jeg kom frem til nogen grunde, der er sikkert flere grunde, jeg vil gerne hører dem, hvis I kender dem.

  • Kontrollere mængden af vand
  • Hurtigheden og præcisionen af vandet, grundet form på tuden på kanden. 
  • Den er let og handy
  • Synes den er smart (om det er et argument for, at købe denne tjaaa…)

Så hvis man vil begynde, at kontrollere sit bryg 100 %, så skal have fat i sådan en kande. Jo, mere jeg læser og brygger desto sjovere og mere avanceret bliver en Hario V60. – Men hvis man vil have den rene smag frem i sin kop kaffe, så skal have en Buono kande, næsten lige meget hvilken sort brygmetode man bruger.

[singlepic id=950 w=320 h=240 float=center]

Skriv et svar

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Luk
Cafezinho.dk © Copyright 2020. All rights reserved.