Papua Ny Guinea

531

Denne gang anmelder jeg en kaffe fra kooperativ Yha Hauka Kopi, som er et lille kooperativ drevet af engageret familier. De dyrker kaffen i ca. 1500 meters højde i Morobe distriktet, kaffe er en af de eneste afgrøder der kan dyrkes i denne egn af øen.
Kooperativet dyrker det hele med bære dygtighed for øjet.

Kaffen er pakket i en brun pose, med en klips i toppen. Man kunne godt have ønsket, sig at der var en envejsventil i posen. Så de gasser, som kaffe udleder kunne kom væk fra kaffen.

Samt spørgsmålet er vel også hvor tæt sådan en papirspose er selvom den er beklædt med et plastik lag indvendig. Denne pose er 100 % lavet af genbrugs materialer.
Bønner er flotte skinnende i deres ristning man kan godt se de er ristet forholdsvis mørkt, de er desværre ikke ens, der er mange forskellige størrelser i denne pose.
[singlepic id=928 w=320 h=240 float=center]

Breaket:

Jeg synes breaket er lidt kedelig, der kommer ikke nok duftnuancer frem.

Cuppingen:

Når man smager denne kaffe, så er det ristningen der er den dominerende part. Selve kaffen har en rigtig fornuftig fylde i munden, dog hænger smagen af ristningen længe i munden. Neden under ristningen gemmer der sig en mørk chokolade smag.

Jeg vil give denne kaffe 2½ ud af 5, den egner sig til mælkedrikke, se cuppingskema af Papua Ny guinea – Just coffee
 

 Dog vil jeg sige tanken bag Just Coffee er rigtig god, at de har fokus på bæredygtigheden og det miljømæssige bage kaffen.

Jeg har tidligere smagt noget af deres kaffe, og det var godt nok, men denne her mangler noget før det er godt nok.

Skriv et svar

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Luk
Cafezinho.dk © Copyright 2020. All rights reserved.