Give-away bloggens årlige fødselsdag

365

Så kom dagen hvor Thoughts about Coffee blev 2 år – Hip Hip Hurraa.
Jeg har nu været i gang i 2 år med denne blog, det har været utrolig spændende, at kommer længere og længere ind i denne kaffe verden!

Jeg synes jeg har lært rigtig meget i det forgangne år. Jeg er begyndt, at skyde espressoer på min elskede Oscar.
Samt jeg har fået fingere i en Compak k3 kværn, som kværner det sorte guld lige i øjet. Jeg har fået 104 “likes” på facebook, og har haft ca 16.000 besøgende i de sidste 2 år. Det sidste år har det været ca. 11.000 besøgende forbi Thoughts about Coffee, det er slet ikke dårligt!
Jeg vil gerne gøre det endnu bedre:)

Derudover levere jeg en lille tekst til kaffeposten’s nyhedsbrev 1 gang om måneden.

 

Nu hvor bloggen har været i gang i 2 år, har jeg fået kaffeposten og Woodshade Organics, til at komme med 2 dejlige præmier som I kan vinde der ude.
Woodshade Organics, udlodder 2 x 1 glas af deres dejlige Hassel nødde Kaffe Chokolade læs min anmeldelse her.

Kaffeposten udlodder et 2 mdr. abonnent, som bonus Give-away, læs anmeldelse af kaffeposten.

For, at være med i konkurrence omkring disse dejlige chokolader og kaffepostens abonnent, så skal I komme med jeres bedste kaffe tip/opskrift/café etc., og smide dem i kommentarfeltet til dette indlæg.
Så udvælger jeg det bedste tip, som vinder et 2 mdr. abonnent hos kaffeposten.

Vinderen af de 2 x 1 glas chokolader findes ved lodtrækning.

 

Så rub neglen og smid jeres bedste kaffetip her på bloggen inden søndag d. 23.09.2012.

Deltag i samtalen

 1. Tillykke med fødselsdagen 🙂
  Kaffe er ligesom madlavning… så længe kvaliteten af råvarerne er i top, så er smagen ligeså. Så man skal sørge for at bruge bønner af go’ kvalitet, brygge kaffen med masser af kærlighed og drikke den sort! 🙂

 2. Tillykke med de 2 år.
  Mit tip må være at man i langt højere grad bør overveje at bruge kaffe i madlavningen som et krydderi. Brug f.eks. kaffe i en krydderi blanding der masseres ind i et stykke godt oksekød eller tilsæt et par shots espresso til din næste sammenkogte ret.

 3. Maiken Bundgaard says:

  Stort tillykke med bloggens 2 år 🙂
  Kaffedrikning er stadig relativt nyt for mig, men sætter allerede pris på en god kop kaffe eller to i løbet af dagen 🙂 Mit bedste råd ville være at prøve forskellige typer kaffe, så man kan finde ud af de smagsnuancer der findes, og at kaffe ikke bare er én ting, men at der derimod kan være stor forskel i både smag og duft. Især som ny kaffedrikker er det en god idé at prøve nye typer, og købe hele bønner og lave friskmalet kaffe 🙂 Så eksperimenter og opdag den spændende verden, der ligger bag kaffen 🙂

 4. Flemming Sørensen says:

  Tillykke med føs’dagen..

  Kaffetip:

  Tag et kaffe/ barista kursus inden at der bliver lavet storindkøb af udstyr.

  Jeg selv har jeg gjort det i omvendt rækkefølge, espressomaskine giotto, enkelt, dobbelt, bundløs, flere stampere, 3 forskellige kander til latte, inden det “rigtige” blev fundet, anden stamtip mv..

  Nu er jeg tilmeldt 2 kurser i Helsingør og københavn 🙂 for at få teori og praksis ind under huden..

 5. Hvor er det bare skønt at vide, at der findes andre kaffeentusiaster “derude” 🙂 Og så et stort tillykke med “fødselsdagen”.

  Jeg har mange gode kaffetips og udvider min såkaldte kaffehorisont næsten daglig samtidig med, at jeg drømmer om at åbne min egen kaffebar en dag ude i fremtiden 🙂 Fornylig fik jeg erhvervet mig en masse ny kaffeviden, hvor det denne gang drejede sig om den rette brygningstemperatur – af espresso såvel som stempelkande/filter and you name it. Den rette brygningstemperatur for espresso er jo som regel 93,4 grader, men hvad jeg ikke vidste, er, hvis kaffen er meget frisk kan man med fordel sænke temperaturen – helt ned til omkring 85 grader – og omvendt kan temperaturen hæves, hvis kaffen er af ældre dato. På den måde udnyttes kaffen bedst! Italienerne er kendt for at brygge deres kaffe ved 96-97 grader, da deres kaffe lagres, hvilket vil sige, at de venter nogle dage med at pakke kaffen efter ristning – så kaffen kan afgasse ordentligt, hvor andre risterier pakker kaffen direkte efter afkøling. Italienerne anbefaler også at lade kaffe stå 1 døgns tid efter posen er åbnet, før den tages i brug. Ergo – skal italiensk ristet kaffe som oftest behandles på en noget anden måde en andre specialkaffer. Altså brygges ved højere temperatur, da CO2 indholdet som regel er lavere.
  Du kan med fordel derhjemme også bruge varmere vand, hvis din stempelkaffe ikke er helt frisk – så du slipper for at smide det ud – samt lavere temperatur, hvis din kaffe er meget frisk, da den så vil indeholde meget mere C02.

  Er klar over, at det er en indviklet ting at stille temperaturen på en espressomaskine – og det kan man måske heller ikke på nogle – hvad ved jeg, men jeg er ved at undersøge, hvorvidt det er muligt, at jeg selv kan gøre det – men her er jeg vist også gået hen og blevet meget meget nørdet! Men sådan er det jo, når man elsker KAFFE!

  Glæder mig til at læse meget mere om kaffe på din fine blog.

  1. Mange tak for alle de fine kaffetip:)

   Håber I vil følge med på bloggen:)

Skriv et svar

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Luk
Cafezinho.dk © Copyright 2020. All rights reserved.