Luwak set fra Sverige

702

Magnus vandt en pakke med Luwak kaffe, jeg bad ham skrive en anmeldelse af hans oplevelse med kaffen:)

Okay – Kaffe til den pris fortjener en chance til. Jeg har før skrevet om Kopi Luwak, men der var det mere selve konceptet jeg beskrev. Denne gang skal der virkelig gøres noget ud af det, á la stearinlys og hjemmetøfler.
Rigtigt mageligt skal det være!

Kaffen jeg skal til at drikke stammer fra Gayo Lues, et område i Aceh-provinsen i Indonesien. Området Gayo Lues er godt 5.700km2 stort, og næsten 90% af de

61.000 indbyggere lever af landbrug. Gayo Lues er højland, omkr. 1,2 km over havets overflade. Arabica-bønner fra Gayo Lues klassificeres oftest som kvalitetsbønner, på niveau med bl.a. Blue Mountain-bønner. Størstedelen af kaffe fra området produceres organisk/økologisk.
[singlepic id=888 w=320 h=240 float=center]

Kaffen brygger jeg på mit guldkopfilter fra Swissgold. Jeg synes selv, at jeg får den reneste kaffesmag ud på denne måde. Desværre er kaffen formalet og lagt i små poser – jeg ville jo rigtigt gerne have kværnet den selv, for at få den bedste oplevelse.

Ved første slurk slår det mig, at kaffen har en mild men intens syrlighed. Det plejer at være et tegn på højkvalitetsarabica. Smagen er utroligt rund og blød, og den lægger sig behageligt i munden. Jeg har svært ved at opfange noter, og ærgrer mig over at kaffen kom formalet – Jeg tror det havde været en fest i munden, hvis den havde været friskkværnet. Men der er ingen tvivl om, at her er tale om kvalitetsbønner.

Jeg nød min kop, uden at blive overbevist om noget specielt, andet end at den ikke er dårlig. Lidt efter lidt begyndte lidt bitterhed at dukke frem bagerst i munden, som på ingen måde var ubehagelig.

Da koppen var tom, sad jeg tilbage med en lækker, syrlig eftersmag, der varede i et godt stykke tid. Min tanke var, at oplevelsen havde været god, uden at mine smagsløg var blevet overrumplet i den grad, Kopi Luwaks hype byder op til. Det udemærket kaffe, end of story. Men jeg kan ikke lade være med at tænke, at det ikke har noget at gøre med, at bønnerne er blevet skidt ud af en kat – For smagen er ikke mærkbart anderledes end noget af det andet kaffe jeg har smagt fra området.

Arabica fra Gayo Lues er ikke den billigste kaffe du kan få fat i, men gør dig selv den tjeneste at prøve dén, og lade lortekaffe være lortekaffe – Det sparer du en god slant på.

Tak for kaffe, Rune 🙂

Tak til Mahnus Högfeldt, som er kaffeblogger på www.espressotest.dk/, han vandt ved tilfælde en pakke luvak kaffe i min konkurrence.

Skriv et svar

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Luk
Cafezinho.dk © Copyright 2020. All rights reserved.