Vil I smage en Luwak?

513

[singlepic id=846 w=320 h=240 float=center]

Jeg har fået 3 pakker Luwak kaffe tilsendt af Luwak Koffie, fra Indonesien. Jeg havde glædet mig rigtig meget til, at smage denne Luwak-for anden gang, læs om min første oplevelse med Luwak.
Hvis I har lyst til, at vinde en af disse 2 pakker (har selv testet den ene), der er flg. pakker tilbage en Mandheling og en Gayo.

Husk på at hvis I vinder kan I smage noget af verdens dyreste kaffe.

For at vinde skal I trykke godt om på min Facebook side, og smide en kommentar til dette indlæg.
I kan opnå endnu flere lodder i konkurrencen hvis jeres venner trykker godt om på FB, skriv hvor mange af jeres venner der trykker godt i jeres kommentar.

Konkurrencen løber frem til lørdag 12.05 kl. 18.00

Først lidt info omkring Luwak

Historien starter tilbage i det 18 århundrede, da Sumatra og Java var hollandske kolonier.
Hollænderne forbød nemlig de lokale indbyggere, at plukke bær fra træerne, herunder kaffebær.
Dermed kunne de lokale ikke lave den kaffe, som de havde hørt så meget godt om (kaffen blev også indført af Hollænderne).
De lokale finder hurtigt ud af, at afføringen fra deres egen Civet kat, indeholder ufordøjede  kaffebær, som de kunne vaske og forarbejde, og dermed lave kaffe, uden at plukke bærrene. Hollænderne blev så optaget af denne måde, at lave kaffe på, at de stille og roligt overtog denne metode, de satte det mere i system. Hollænderne synes at kaffe fra Civet katten bedre kendt som Luwak kaffe, udstrålede luksus, fordi det at drikke noget naturen selv havde fordøjet, var ren og skær luksus.

Test af Peaberry Luwak

Jeg har selv smagt den der hedder Peaberry Luwak Koffie.

[singlepic id=848 w=150 h=113 float=] [singlepic id=847 w=150 h=113 float=]

Kaffen dufter af mørk ristet kaffe, efter min smag alt for mørk.

Når den er brygget, i en Aeropress, dufter den af en omgang mørk chokolade, med undertoner af noget citrus.
Det er ikke en duft som leder tankerne hen på det, som disse bønner har været igennem. – Det er kun ens egen hjerne der kan snyde en her.

Kaffen smager af chokolade, som er ristet lidt for hårdt, dog er der nogle gode undertoner af noget friskhed. Men disse undertoner forsvinder hurtigt igen.
Det er en lidt flad og alt for mørk kaffe til mine smagsløg.

[singlepic id=849 w=320 h=240 float=center]

Men jeg har også brygget den, som espresso, her kommer der en rigtig god crema i toppen, stærke smagsnuancer af mørke kaffe noter. Dog synes jeg igen, at den er alt for mørkristet, det er som om risteriet er alt for opsatte på, at skjule noget, eller også kan kaffen ikke bære, at blive riste lysere, så der komme flere noter frem.

De stærke kaffe noter skinner godt igennem, den er sikker god i en cappu.

Jeg må sige, at det ikke er kaffesmagen der er interresant, nej, det er tanken omkring, at den kaffe der er i koppen har været igennem et fordøjelses system på en Civet kat.
Det er lidt show off, at servere denne kaffe, men nu har I muligheden for, at vinde 45 g. af denne dyre og meget specielle og hypede kaffe.
Så I kan imponere jeres gæster næste gang de kommer forbi

Deltag i samtalen

 1. Sådan en gang Luwak ville jeg gerne smage.
  “Liker” allerede dig inde på facebook, men har da lige spredt budskabet lidt til vennerne derinde.

  1. Yes! Sådan:)

 2. Så er der hermed liket! 🙂

 3. Hej Rune,

  Den kaffe vil jeg rigtig gerne vinde! Der er en ting, der er bedre en en god bid kage, og det er en god bid kage med god kaffe til. Og så er der en ting, der er bedre endnu, og det er, hvis der følger en god historie med, og det må man sige, at der gør her! Jeg liker dig også i forvejen, men i en god sags tjeneste vil jeg dele dig med min kageflok på Facebook… 🙂

  Lise

 4. Kristian says:

  Har aldrig haft fornøjelsen.. men den SKAL da prøves.. min personlige forventning er at det må være lidt opreklameret.. men på den anden side må der jo være en mening med galskaben.. :o)

 5. Jeg må indrømme at jeg heller ikke er specielt imponeret over smagen, specielt i forhold til den nette summe man må diske op med.

  Har du desuden læst mit indlæg om Luwak? 🙂

 6. Lene Stoustrup says:

  Ville være fantastisk at få muligheden for at smage – bare én gang!

 7. Kent Ravn says:

  Sikke en hård uge det har været og min kaffe beholdning er næsten tom, der er virkelig behov for noget, der kan gøre denne uge god igen…Så en Luwak kaffe ville nok ændre min uge til det bedre:-) (linked)

 8. Dét ville vi dælme gerne smage her i Trekroner 😉 Har ingen ide om, hvad man skal forvente… Er åben over for en ny smagsoplevelse!

 9. Marie Leth says:

  Hvem vil ikke gerne sætte tænderne i kaffens Rolls Royce. Jeg vil i hvert fald gerne. Jeg tror, kaffen vil vække misundelse i kollegiekøkkenet.

 10. Lene Stoustrup says:

  delt med èn so far – prøver at råbe flere op!!

 11. Jeg har så utroligt svært ved at lade være med at lave dårlige jokes angående lortekaffe.

 12. Ja tak, elsker god kaffe Rune:-) Håber du ellers har det godt.

 13. Hej Rune

  jeg vil gerne smage, det køber man jo ikke selv 🙂

 14. Hej Rune

  Der er mange måder at lave gode bønner på. Så hvorfor ikke på denne måde. Glæder mig til at smage.

 15. Jeg er på heftig kaffejagt og har endnu ikke funden den bedste kaffe. Den bedste afslutning på en super middag – er en super kaffe. Stærk, fyldig, rund og lækker. Håber Luwak kan fylde den kop ud.

Skriv et svar

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Luk
Cafezinho.dk © Copyright 2020. All rights reserved.