Francis Francis 7.1X

650

[singlepic id=704 w=320 h=240 float=center]

Francis Francis X7.1, har jeg haft igennem lidt tid, stilet til rådighed af kaffekapslen.dk, mit første indtryk kan i læse her.

Denne maskine er pakket rigtig godt i dens kasse, der er flamingo både foroven og forneden, så den er nærmeste indkapslet i flamingo! Dog kommer den uden kapsler, men typisk køber man maskinen som et pakke tilbud med kapsler.
Dejligt, at den er pakket så godt, så går den ikke i stykker under transporten.

Når man pakker den ud af kassen og flamingoen, føler man at denne maskine er robust! Det er metal og virker robust og holdbar. – Også ser den skide godt ud, flot design.

Den laver en fingernem espresso. Man sætter kapslen i kapselholderen drejer den på plads i maskinen og trykker på kaffekoppen, og i løbet af få sekunder har du en kop kaffe! Dejligt nemt og lige til.

[singlepic id=706 w=320 h=240 float=center]

Man kan lave kaffe af typen espresso, longo, decaf og sort, hvilken der er bedst det kommer jeg til senere i et andet indlæg. Typen afhænger af kapslen der ikke det store udvalg, pt. d. 25.01.12 kun disse 4 typer kapsler.
Hvis man derimod vil lave mælke drikke, så skal der lidt mere arbejder til! – Først laver man espressoen. Derefter trykker man på steamer kontakten på maskinen, den varmer op over 25-30 sekunder. Så er den klar til, at steame mælk.

Dette er jo nemt nok, at lave 1 cappuccino f.eks. Men hvis man der imod skal lave 2 cappuccinoer, så skal man lave 2 espressoer, også mælken bagefter. Dette er sådan set godt nok.

Dog er der efter mit synspunkt et problem med, at skifte fra steamer funktion tilbage til espresso, det tager lidt tid.
Okay, det er selvfølgelig acceptabelt hvis man ikke har dette behov, at skrifte frem og tilbage (skal lave mange mælkedrikke).
Det er der ikke mange der har, tror jeg, de fleste kan godt nøjes med at lave 2-3 kopper af gangen. Men hvis man har gæster og laver 2 cappuccinoer, så dur det ikke, at man som hjemmebaristaen skal venter 5-10 min, før han kan lave sin espresso.

Fordi, så sidder man jo bare der og venter! – Men igen dette kan løses ved arbejdsgangen, som barista, men igen dette er  ikke helt godt nok.

Fordi, man skal huske, at forvarme sine kopper. Så man laver de espressoer man har brug for, i sine forvarmet kopper. Derefter steamer man mælken, så har man nemlig stadigvæk en varm kop espresso samtidig med at sine gæster har frisk lavet cappuccinoer.

Der er ikke meget rengøring i denne maskine! Man skal steame lidt vand/luft igennem steameren efter steamning af mælk. Smid den brugte kapsel ud, og tørre maskine over med en fugtig klud.

Jeg synes, at der er meget emballage for en enkelt kop kaffe 10 g. emballage pr. kop. Men sådan er det jo med disse kapsler, dette skal man gøre op med sig selv. – Mon man kan sende emballagen tilbage det kan man ved nogen kapselsystemer.
Men en dejlig nem og lige til maskine og utrolig flot, som gør det den skal! – Nemlig, at være nem og hurtig at betjene for familien Danmark.

Der kommer senere en individuel smagstest af de 4 kapsler. – Samt jeg arbejder på, at lave en stor test af de 5 kapsel maskiner der er på markedet her i løbet af foråret 2012 i samarbejde med kaffekapslen.dk

Skriv et svar

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Luk
Cafezinho.dk © Copyright 2020. All rights reserved.