Cafe Atitlan

1.1K

Jeg er så heldig, at jeg har en kollega, som har orlov, hun har sendt kaffe, Cafe Atitlan, hjem til os kollegaer fra Guatemala, og det skal selvfølgelig cuppes! Så mange tak:)
Det er en kaffe fra området omkring vulkanen Atitlan, som er 3535 meter, som ligger i det sydlige Guatemala.
[singlepic id=541 w=320 h=240 float=center]

Breaket:

Lidt hasselnød gemmer sig neden under den syrlige duft af brændt kaffe…

Cupping:

Man kan med det samme smag, at denne kaffe er utrolig hårdt ristet, hvilket efter min smag er lidt en skam. Dog i første mundfuld smage, at der er en dominere smag af citrus, jeg vil mene det er lime. Der er en let smag af hasselnød, dog ikke så kraftig.
Der er en mellem syrlighed og en dejlig eftersmag.

Desto koldere denne kaffe bliver desto mere smag kommer der af lime, samt der er en udbredt smag af røget. Det er som om kaffe er røget i smagen.
Forstil jer et røget stykke kød, uden kød.

Når denne kaffe bliver kold, forsvinder det røget i kaffen, men til gengæld indgår limen, syrlighed og noget sødme (hvor det kommer fra ved jeg ikke) i en velafbalanceret kop kaffe. Efter yderlige 5 min, fremkommer der en note af nogle kakaobønner.

Jeg vil give denne kaffe 3 ud af 5 bønner, dette skyldes, at jeg synes det er alt for hårdt ristet, og den mangler en WOW faktor.

[singlepic id=542 w=320 h=240 float=center]

Skriv et svar

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Luk
Cafezinho.dk © Copyright 2020. All rights reserved.