De første spæde forsøg

4.7K

Jeg har igennem længere tid leget lidt med latte art. Der er det med latte art, at øvelses gør mester, og det har jeg oplevet over længere tid.
Jeg startede med, at ikke kunne finde ud af noget som helst, først skyldes det mælken, at jeg brugte en for dårlig mælk.
Nu er jeg så skiftet over til Thies Økologiske Letmælk 1,5 %, den synes jeg giver noget rigtig skum.
Har I erfaringer med noget godt mælk til latte art?

Men der mangler stadigvæk noget før jeg er sikker i min rosetta eller mit hjerte, men det skal nok komme. Jeg kan kun opfordre alle der har en espresso maskine med en steamer, spring ud i det! Jeg er også blevet helt bidt af denne del af kaffens univers.
[slideshow id=17]

Deltag i samtalen

 1. Christian says:

  Altså, letmælk er udmærket. Men der er to slags mælk der ikke kan slås:

  Ægte sødmælk, som jeg til hver en tid vil foretrække, og så Cafémælk, som man kan være heldig at finde forskellige steder http://www.cafemaelk.dk/

  Løgismose laver vist nok også en gang i mellem noget mælk de kalder “Latte Art Mælk”, og Arla har også lavet noget lignende. Fælles for de tre er, at de har fedtindhold som letmælk, men er mere proteinholdige, og derfor har lettere ved at få struktur i skummet.

  Men ellers fine kaffer. Du har helt ret i at øvelse gør mester. Det svære er, at det nogle gange kan kræve rigtig meget øvelse, og så er det jo surt at stå og smide mælken ud. Jeg kan anbefale at du forsøger dig med et kaffekursus, hvis der er et sted i nærheden af dig, der udbyder den slags. Det kan være ret godt. Selvom jeg har arbejdet på caféer i mange år, er det et par år siden at jeg stoppede med den slags, og alene af den grund var det godt at have et kursus, hvor man kunne steame en 10-12 liter mælk, og smide det ud, uden dårlig samvittighed 🙂

  1. Hej Christian,

   Tak for din kommentar!
   Jeg har prøvet dette Cafémælk, jeg synes det er dyrt så det bruger jeg ikke så tit!
   Kaffe kursus er en rigtig god ting! Jeg har overvejet det, og været på et enkelt kursus:) Dog var det mere om kaffen historie og lidt cupping:-)
   Men jeg mener nu godt man kan med øvelse lave noget pænt latte art med letmælk, og det er nemmere at “sælge” til damerne i huset:) Da der er mindre fedt i letmælken. – Men jeg øver mig forsat og synes det er sjovt!
   Har du styr på mælken når du skal lave latte art?

   Mvh..
   Rune

 2. Christian says:

  Hej igen,

  Ja, det har jeg, for det meste i hvert fald. Problemet for mig er, at min espressomaskine er lidt for aggressiv med steameren, så det går faktisk lidt for hurtigt. Teknikken er der i hvert fald – og de plejer at blive værdsat, cappuccino’erne, selvom jeg må indrømme konceptet med mælk og kaffe sammen, altså ikke er noget for mig 🙂

  Jeg bruger helst sødmælk. Og husets anden beboer plejer at tage imod med kyshånd. Selvfølgelig er der mere fedt i, men det er jo trods alt ikke mange liter om ugen, så mere betyder det jo heller ikke!

  Mht. kurserne, så ved jeg at der er rigtige latte art-kurser at få. Jeg har ikke prøvet lige dé kurser endnu, men det skal jeg helt klart!

  1. Hej igen Christian

   Håber du nyder bloggen:) Du har fuldstændig ret i, at man ikke drikker mange liter mælk om ugen i sin kaffe. Jeg drikke næste ikke mælk i min kaffe fortrækker den sort kaffe! Det rene sorte guld!
   Hvis du hører om et latte art kursus, så sig til;)

   Rigtig god weekend, og god sommer
   Rune

 3. Christian says:

  Hej igen,

  Fin blog 🙂

  Det er nemt nok at finde et latte art-kursus, det er bare lidt dyrt. Men her er der i hvert fald et kursus. Jeg har prøvet et af deres andre kurser, og det var glimrende.

  http://www.kontracoffee.com/index2.php?menuid=170&parent=2

  God fornøjelse!

  1. Hej hej,

   Det lyder spændende! Men desvære er det helt i KBH, jeg bor i Århus… Så jeg må købe en masse mælk også ellers bare gå igang!
   Jeg kan købe meget mælk og kaffe bønner for 1000 kr.:)

Skriv et svar

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Luk
Cafezinho.dk © Copyright 2020. All rights reserved.