Det sorte eldorado

290

Ja, det er ganske rigtigt! Kina er også frembrusende indenfor kaffe industrien, de producere mere og mere kaffe de sidste mange år. I regionen Yunnan i det sydvestlige Kina, har regeringen planlagt at bruge 453 $ millioner frem til 2020, så deres årlige produktion af grønne bønner stiger fra 38,000 to 200,000 tons.
Klimaet i denne region sammenligneligt med Columbia og Indonesien, så hvor kan de ikke lave en kvalitets bønner siger Eunson i Asia Times.

Kaffe i regionen Yunnan skaber mere økonomisk gevinst end te, som normalt er den største eksport vare i Kina. Pt. eksportere de til primært til Japan og Tyskland, så er det kinesisk kaffe vi har vi vores instant eller hvor forsvinder det hen?

Ja, det er kinesisk instant vi drikker, fordi Nestle har store økonomiske interresser i Yunnan de har en stor farbrik i Dongguan, som laver instant kaffe.

Dette er et symbol på, at Kina mener det alvorligt at de vil være med i kafferouletten.

Samtidig med, at de vil producere mere kaffe begynder de også at drikke mere og mere kaffe. Der er nogen der mener at Kinas behov for kaffe stiger til hele 300.000 tons i 2020, dette er kun en fremregning, det kan nemt være det stiger endnu mere.

Hvilke konsekvenser kan det have for kaffen?

Hvis Kina ikke formår at producere nok kaffe til sig selv, og verdens kaffeproducerende lande ikke kan stå til mål med efterspørgelsen fra Kina, så stiger prisen. Men det kan også være med modsat fortegn.
Det viser også kaffe er blevet et symbol på velstand og den større middelklasse i Kina, som ser kaffe som en luksus gode. – Det er blevet en livsstil, at drikke kaffe om morgen skriver Asia Times.

Derfor er Kina det nye eldorado indenfor kaffe – enten skal vi glæde os eller skal vi være bange for den kinesiske økonomiske overmagt?

 

Skriv et svar

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Luk
Cafezinho.dk © Copyright 2020. All rights reserved.