Kaffe cola

754

Jeg har gentagende gange læst opskrifter hvor man blander cola og kaffe sammen i en og samme drink.
Nu har jeg leget lidt med tanken og mit første bud er en drik, som kombinere de to drikke via smagen af citron. Grunden til, at det netop er citronen der skal binde disse to drikke, sammen er at citronen bidrager med noget syrlighed, som går godt sammen med colaen, samt der optræder noget syrlighed i kaffen.

[singlepic id=334 w=200 h=150 float=right]Denne drik er har en stærk syrlighed af citron med stærke undertoner af kaffe, samt en friskhed fra isterningerne og colaen – men man skal kunne lide tanken og smagen ved at blande disse 2 ingredienser.

Min første opskrift er:

Ingredienser:

  • 3 espresso shots jeg brugte Cubita.
  • 1½ espresso kop cola
  • 1 tsk. farin
  • 2 isterninger
  • Lidt frisk presset citron.
  • Lidt citronskræl til pynt.

Først laver du dine 3 shot espresso, helst en rigtig stærk espresso bønne, imens putter du isterningerne, farinen og lidt frisk presset citron i en blender, du kan altid putte mere. Bedre lidt end for meget citron.
Derefter blender du det hele sammen, så der ikke er isstykke tilbage i blenderen. Derefter hælder du 1½ kop cola af størrelse espressokopper over i blandingen, og blender igen, dette gør, at man opnår en dejlig tyk skum i toppen af glasset.

Så hælder du det op i espresso kopper og pynt med 3 citronskræller .

Velbekomme.

 

Skriv et svar

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Luk
Cafezinho.dk © Copyright 2020. All rights reserved.