Kaffe milkshake

354

[singlepic id=303 w=320 h=240 float=center]Efter at have blogget 2 gange om dårlige kaffe milkshake bliver jeg mig næsten nødtvunget til, at blogge om en god kaffe milkshake.
En milkshake, som næsten tvinger foråret frem så man kan tage den med ud på terrassen.

Denne her milkshake skal normalt laves med mælk og fløde, men jeg var løbet tør for fløde så jeg lavede den uden, og resultatet blev lækkert, og kaloriefattig.
I denne drik kan man sagtens smage kvaliteten af kaffen i den store mængde mælk.

Ingredienser til 2 personer

  • 6 kopper espresso (jeg bruger så meget espresso fordi smagen af kaffe er vigtigt) 4 skud af Bella Vista og 2 af Gatina måske er det overkill… Men igen kvalitets kaffe giver et bedre resultat.
  • 4-5 dl. kold letmælk
  • 2 pasturiseret æg, de skal piskes godt sammen
  • Lidt sukker
  • 4-6 dråber vanilje, man kunne sagtens bruge frisk vanilje.

Start med at lav de 4 kopper espresso, hvis du ikke har en espresso maskine kan du sagtens bruge en stempelkande kaffe.
Imens du laver disse 4 skud espresso, pisker du æggene godt sammen. Så de skummer op og bliver luftige.
Bland derefter de 4 espressoer, de piskede æg, sukker, og vaniljen i en blender eller en shaker og blend/shake det hele godt sammen.

[singlepic id=304 w=320 h=240 float=right]Hæld blanding op i 2 høje glas, så laver du 2 espressoer, som du langsom hælder ned i glassene (det gør du fordi kaffen så ligger sig lige under den luftige top i glasset og over selve drinken, og gør drinken mørkere i toppen).

Evt. kan du pynte med lidt frisk revet chokolade, smuldret småkager etc. kun fantasien der sætter grænser.

Velbekomme

 

Deltag i samtalen

  1. Jan Chrillesen says:

    Hej Rune. Når du angiver en kop espresso, er det så et dobbeltskud (14 gram kaffe – 60 ml espresso)?

    1. Hej Jan,
      Undskyld jeg ikke er tydelig nok;) det er bare et enkelt shot espresso. Så i dette her tilfælde 6 single shots.
      Skal nok være mere tydelig næste gang.

      Mvh.
      Rune

  2. Uhmmm 🙂

    Mange hilsner
    Birthe

  3. Det er jeg nødsaget til at afprøve!

    1. Hej Nada Louise,

      Ja, det synes jeg du skal det er en lækker opskrift:) – En dag vil jeg lave den med fløde den opskrift kommer også på bloggen.

      mvh.
      Rune

  4. Husk lige at bruge pasturiseret æg! 😉

    1. Yes, det har du fuldstændig ret i, jeg har rettet indlægget til:)
      Tak

  5. Jette Matthiesen says:

    Hej Rune
    Jeg blever nød til at prøve din kaffe milkeshake inden længe…. Tror bestemt den er rigtig dejlig.
    En af mine yndlingskaffer er en kokos kaffe, med en lille snert af rom.- Den hedde “café Wild” 🙂

    1. Hej Jette,

      Det synes jeg helt sikkert du skal, den er rigtig lækker!
      En kokos kaffe? Altså en kaffe med kokos, eller en kaffe med kokos sirup? Og dertil lidt rom… Det lyder godt, det må jeg næsten prøve en dag:)

  6. Hej lyder himmelsk, bruger du godt nok hele æg og ikke bare hvider?

    Venlig hilsen Per

    1. Hej Per,

      Først undskylder jeg, at du ikke kunne se din kommentar, dette skyldes at den blev fanget i mit filter dette er nu rettet:)
      Ja, jeg bruger 2 æg, da det giver sådan en dejlig luftig milkshake:) et sikkert hit her i sommer perioden.

      Forsat god weekend
      Rune

Skriv et svar

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Luk
Cafezinho.dk © Copyright 2020. All rights reserved.