Et frugteventyr

821

I lørdags da jeg afholdte cupping aften med madmolevitten og hendes bedre halvdel, vi smagt bl.a. Gatina som er en Kenya AA bønne fra Nyeri regioen I Kenya og farmen som har denne bønne er en del af Mugaga Kooperativet.
Det var en hyggelig aften, som I kan læse mere om her eller hos madmolevitten.

I dag har jeg så cuppet denne Gatina igen, og igen hvilket eventyr af frugt og kaffe i en og samme kop! Fantastisk at det kan lade sig gøre:)

Når man gør denne kop klar til en omgang cupping, først kværnes der kaffebønner derefter hældes den kogte vand, spreder der sig en lækker duft i køkkenet af frugtige noter en sand fornøjelse.

Breaket er en præget af en blåbæragtig frugtig duft.

Den er dejlig syrlig med lette strejf af blomster når man smager første gang. Den er vidunderlig velafbalanceret i sin samme sætning af syrlig og blomster det går super godt hånd i hånd.

Efter lidt tid kan man smage hylden nede under kaffe-smagen (iflg. Coffeecollective så er det syrenblomst). Derefter eksploder smagen i et sandt frugtfyrværkeri hvor hylden (efter min mening) bliver stærkere og stærkere.

Desto koldere kaffen bliver, desto mere smag af hyld og andre blomster optræder der i kaffen.

I søndags havde jeg denne kaffe med ud til frokost hos en kammerat, vi lavede den som stempel kande, og igen hvad blomsterne og frugterne overtaget i koppen, hvilken herlighed.

Jeg er løbet ind i et problem, jeg gave Bella Vista fem 5 i bønner i sidste uge, men jeg mener, at denne kaffe fortjener mere en Bella Vista.
Derfor har jeg set mig tvunget til, at indfører et nyt begreb, som kun virkelige gode kaffer opnår, nemlig et skyggetræ.
Derfor opnår Gatina fra Kenya 5 bønner og et 1 skyggetræ.

 

Deltag i samtalen

 1. Dejligt at du synes så godt om TCCs lækre bønner 😉
  Jeg var selv dernede i dag og få to aeropress, en på Kenya og en på Gatina 🙂

  1. Hej Anne

   Ikke dårligt, at bo så tæt på sådan en kvalificeret café:) Men TCC, har noget rigtig lækkert kaffe! Jeg har smagt 2 ud af de fem bønner jeg har købt ved dem.
   Den næste der kommer en anmeldelse på er Daterra Sweet Collection Brasilien, som er en ganske habil kaffe. Vi cuppede den i lørdags:)

 2. (og ja, jeg er på TCC mindst 3 gange om ugen – næsten lige så vigtig som chokoladen ;))

  1. Jeg siger heller ikke nej til et stykke chokolade:) Jeg har anmeldt lidt summerbird her på bloggen, som er et dejligt stykkes chokolade!

Skriv et svar

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Luk
Cafezinho.dk © Copyright 2020. All rights reserved.