Cup of Excellence

1K

Er en international kaffe smagning (cupping), som foregå over 3 uger. I disse 3 uger blind smager kaffeeksperterne de forskellige kaffer adskillige gange.
De giver så hver kop, hver gang de smager den, et antal point fra 1-100, de kaffer der scorer lavere end 84 point er ude af konkurrencen.
De kaffer som får mere en 84 point kan kalde sig Cup of Excellence vinder, derefter bliver de rangeret indbydes hvilken kaffe der er bedst.
Derefter sælges de forskellig partier kaffer til højeste bydende, når man byder på en Cup of Excellence skal man købe hele partiet.
Når en farmer vinder denne konkurrence bliver hele hans farm anerkendt i hele verden for deres kvalitets kaffe! De opnår en stor økonomisk gevinst ved dette.

Kaffer, som deltager i Cup of Excellence er kaffer af en eksemplariske kvalitet er meget sjældne. Disse kaffe er modnet perfekt, omhyggeligt plukket med veludviklet krop, behagelig aroma og en livligsødme, kun meget få kaffer har sådan en høj kvalitet. Hver vindende kaffe har sin egen smag signatur fra jorden, hvor den vokser.
Cup of Excellence er opdelt efter lande, så landende imellem kæmper ikke mod hinanden, i følgende lande har en Cup of Excellence.
Boliva, Brasilien, Colombia, Costa Rica, El Salvador, Guatemala, Honduras, Nicaragua & Rwanda

Det højeste der er betalt for en Cup of Excellence er 80,29$ per pund i 2008, svarende til 430 kr. pr. pund/halv kilo for rå kaffe.

 

Skriv et svar

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Luk
Cafezinho.dk © Copyright 2020. All rights reserved.