Cubita

766

[singlepic id=246 w=320 h=240 float=right]Jeg har tidligere omtalt cubansk kaffe, eller lidt historie omkring kaffe produktionen på Cuba. Jeg er så heldig, at jeg har fundet en lille butik i et stort indkøbscenter i Warszawa Polen, som sælger Cubansk kaffe, bønner og kværnet cubansk kaffe.
Så jeg har købt 2 poser med hjem fra Warszawa.
Den først bønne/kaffe jeg vil anmelde hedder Cubita, Cubita betyder lille Cuba, kan man dermed forventet, at smage lidt af det rigtige Cuba når man drikker denne kaffe? – Det siges, at dette er den mest populære kaffe på Cuba:)

Cuppingen:

Når man breaker denne Cubanske Cubita, kommer der en karamelagtig duft med en noter af noget frugt frem. Den første smag man møder i munden, er en dejlig stærk karamelsmag, samt man kan smage, at den er brændt forholdsvis mørkt. Den har en dejlig velafblanceret krop.  Men desto koldere koppen bliver desto bedre og mere fremtonende bliver smagen af karamel, brændtheden forsvinder stille og rolig i takt med, at koppen bliver koldere og koldere.

Jeg vil give den 4½ ud af 5 bønner fordi, det er en dejlig kop kaffe! Efter jeg havde cuppet denne bønne, skulle der laves en espresso med det samme:-)

[singlepic id=247 w=200 h=150 float=right]Espressoen havde en god crema i toppen, og espressoen var behagelig karamelagtig med en let sødme og et strit af citron! En super kop espresso.

Så som der er står på pakken, “Cuban best coffee”

Deltag i samtalen

 1. Det lydder som en lækker kaffe og en god oplevelse. Har du evt. en adresse på forretningen? Jeg er jævnligt i Warzawa og kunne godt tænke mig at købe La Cubita med hjem. Hvad gav du for kaffen?

  Anders

  1. Hej Anders

   Ja, det er en super kop kaffe, hvis man kan lide en stærk espresso:-)
   Jeg har købt denne Cubita i et stort shopping center i midtbyen kaldt Złote Tarasy, butikken hedder Old Havana
   Det er en lille butik på først sal, med både kaffe og cigare:-)

   Der kommer senere en anmeldelse af en anden bønne, Cafe Serrano, jeg købt i denne butik, så glæd dig!

   Ønsker dig en god tur til Warszawa næste gang, det er en dejlig dejlig by!

   Mvh.
   Rune

 2. Hejsan,
  Cubitaen er efter min mening den bedste Cubanske kaffe.
  Køb den i vacumpakkede poser hvis muligheden foreligger.
  Kaffen kan nogengange findes i Spanien om man er på de kanter.
  ;O)e

 3. Hej Ole,

  Ja, det er en rigtig god kaffe. Jeg har en mere, som hedder Serano kender du den?
  Jeg køber min Cubita i Polen:) Det er lidt tættere på:)

  Men ellers må jeg jo tage en tur til Spaninen

 4. Hej
  Kan anbefale både Cubita og Serrano..
  Fik serveret Serrano kaffe i Havana i april i år på en fantastisk paladares, spurgte efter kaffe navnet og vente tilbage flere gange bare for kaffen og stemmingen 😉 Købte Cubita espresso kopper og Cubita kaffe med hjem og sidder netop nu og nyder en kop Cubita espresso..
  Så glæd dig også til Serrano kaffen
  😉 Janne

  1. Hej jane,
   Wow, det vil jeg gerne prøve engang at drikke kaffe på cuba! Jeg har faktisk prøvet serrano læs her: https://www.cafezinho.dk/2011/04/16/serrano/
   En dejlig kop kaffe men foretrækker cubita.

   Mvh.
   Rune

 5. Hej det er sådan at jeg til sommer skal en tur til polen, og ville gerne høre om priserne på kaffe der, som jeg kan tage med hjem til dk. I hele bønner selvfølgelig 🙂 Priserne på hele bønner her i dk er jo mega høje selv på nettet.
  På forhånd tak

  1. Hej Kristian,

   De sælger hele bønner i Polen, det er lidt billiger end her i DK. – Jeg kan ikke lige huske prisen, men du kan være heldig, at finde nogle billige bønner i diverse supermarkeder.

   Skal du til Warszawa?
   Fordi, så kan du købe cubanske bønner med hjem fra det store shoppingcenter inde ved siden af hovedbane gården i Warszawa. Samt ned ved den gamleby ligger der en lille café, som også sælger bønner, jeg kan ikke lige husket navnet.

   Men grundlæggende skal du huske på, at kaffebønner generelt er dyrt fordi prisen på verdens markedet er steget og steget:(

   God tur til Polen
   Rune

 6. Hej,
  selvom det efterhånden er længe siden denne tråd var aktiv et enkelt hint.
  Der findes en internetbutik som jeg har brugt et par gange. Betjeningen er fin og kaffen er – så vidt jeg kan vurdere – fra Cuba!
  Du finder den her: cubita.eu
  mvh ;o)

  1. Hej Ole,
   Velkommen tilbage:) Det er dejligt, at du vender tilbage til bloggen:o)
   Tak for linket!

 7. hvor i spanien kan cubita kaffen købes

  1. Hej Lilian,

   Godt spørgsmål… Mon ikke i special butikker? – Jeg ved det ikke:)

 8. Erling Damm says:

  Jeg har en god ven der jævnligt rejser til Cuba hvis nogen af jer er interesseret i Cubita eller nogle af de andre lækre kaffer fra Cuba ?

  1. Hej Erling,
   Tak for, at du læse med på bloggen. Jeg har pt. ikke behov for mere kaffe… Men tak for buddet.

Skriv et svar

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Luk
Cafezinho.dk © Copyright 2020. All rights reserved.