Vores elskede kaffe drik

602

Vi kender sikkert, alle sammen at man åbner for Nestlés den bedst, deres instant kaffe.
Det er nemt og bekvemt!

Men er det god kaffe? Og hvordan er det lige man laver dette kom til sidst i dette her indlæg.

Jeg synes ikke, at den kaffe oplevelse man opnår ved, at drikke instant kaffe er hver, at skrive hjem om. Men jeg må bare erkende, at mange drikker, denne type kaffe. Jeg drikker den selv på arbejde, selvom jeg har en plan og, at til diverse møder er det bandlyst. Men sådan til hverdag drikker jeg det, selvom jeg gerne vil undgå det. Håber meget jeg kan ændre dette:) En af mine kaffekampe i 2011.

Grunden til, at jeg gerne vil undgå det er til dels, at kvaliteten ikke er høj nok, det er dårlig kaffe! Men også fordi, at produktionen i denne instant kaffe, er skyld, i at mange kaffefarmere blandet andet i Vietnam er gået konkurs. Også tiltaler det mig ikke måde hvorpå, man laver denne instant kaffe.

Jeg synes vi drikker rigtig meget kaffe i DK, i 2009 drak hver husstand 30 instant kaffe af den samlede mængde kaffe de drak. Hvis man omregner det til kr. og øre, så er det omkring 5000 kr. pr år, som vi danskere bruger på instant kaffe. Vi kan få rigtig meget god kaffe for 6000 kr.! (kilde, kaffeinfo.dk)

Jeg ved godt, det er en hurtig og nem måde, at lave kaffe på, men jeg synes bare ikke man for nok for pengene. Tænk over hvor meget god mad eller anden god kaffe man kan drikker for 6000 kr.

Men vælg selv, hvilken kaffe I drikker, bare I er bevidste om prisen, kvaliteten og forarbejdningen.

Man laver instant kaffe enten ved spraytørring eller frysetørring.

Frysetørring,

Så fryser man sin flydende kaffe til minus 40 grader, og dermed dannes der iskrystaller af vandet i kaffen. Derefter trækker man små granulater ud af iskrystallerne og de tørres ved meget lavt tryk.
Dette er vores elskede instant kaffe.

Spraytørring,

Her sprøjtes meget koncentreret kaffe gennem varm luft i et højt tårn. Varmen i tårnet for vandet til, at fordampe i kaffen, de resten produkt er instant kaffe.

Skriv et svar

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Luk
Cafezinho.dk © Copyright 2020. All rights reserved.