Det kan gøres bedre, Nicaragua!

876

[singlepic id=163 w=320 h=240 float=right]Da jeg her i weekenden har købt en pose fairtrade kaffe fra Nicaragua, i fairtrade butikken i Århus, og nu fik jeg den endelig cuppet. Desværre så er der ikke nok oplysninger efter min smag, omkring hvor kaffen kommer fra.

Først lidt omkring kaffen fra Nicaragua, det siges, at kaffe fra netop Nicaragua udvikler sig på en spændende måde med stærk karakter og en dejlig krop, og at de kan slå mange andre Sydamerikanske kaffer.
”Good Nicaraguan coffees are considered a “classic” cup: great body, clean flavor, and balance. ” (santa maria).
Nicaragua er en kaffe nation i rivende udvikling tilbage i 2004, fik Nicaragua Maragogipe roasted by Thanksgiving Coffee and produced by grower Byron Corrales” (kilde), en rating på 94 i blind cupping, hvilket er rigtig rigtig godt!

Derfor, er det et spændende kaffe land, som jeg skal udforske noget mere.

Nicaragua, er et meget fattigt land, så tanken om, at købe fairtrade fra Nicaragua, er tiltalende. De producerer 1.950.000 sække pr. år. af dem eksporterer de 1.835.000. Det er ikke alverden set med internationale kaffeøjne.

Tilbage i 1998, da de blev ramt af orkanen Mitch mistede de ca. 30 % af deres afgrøder, hvilket er en stor del af deres kaffe indkomst.

Så mine forventninger til kaffen fra Nicaragua var rimelig store.

Da jeg breakede denne kaffe kom der en dejlig kraftig smag af karamel frem, den var rigtig fremtrædende. Ellers havde den en tynd og svag krop, med lidt eftersmag. en meget mild kaffe, lav syre indhold.

Desto koldere denne kaffe blev, jo mere karamel smag kom der frem. Men ikke så man råbte hurraa. Lidt tynd kop kaffe.

Jeg vil give den 2½ ud af 5 bønner. Faktisk vil jeg kun give den 2, så får den en  ½ bønne for, at være fairtrade.


Det er lidt træls, at der ikke var mere bid i denne kop kaffe fra Nicaragua, da jeg stadigvæk tror på, at de laver en god kop kaffe i Nicaragua.

Skriv et svar

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Luk
Cafezinho.dk © Copyright 2020. All rights reserved.