Swiss Water eller DCM?

749

Koffeinfri bønner er for alle dem, som enten ikke kan tåle koffeinen eller hvis man har svært ved at sove om aftenen, men bare ikke kan klare sig uden kaffe smagen.
Der findes 2 måder hvorpå man kan lave koffeinfri kaffe Swiss Water eller DCM (methyl clorid) metoderne, dem vil jeg komme ind på her.

Når man kigger på hvornår en kaffe er koffeinfri er der alverdens regler  for hvor meget koffein der må være i kaffen.

DCM metoden: her hælder man råbønnerne ned i et stort kar fyldt med varmt vand, og blander det med et præcist afmålt  mængde DCM, som er en kulbrinte enhed. Dette udvinder koffeinen fra kaffebønnerne.
Efter en ½ time, hælder man vandet fra og tørrer og pakker bønnerne. Det skal i denne her sammenhæng siges at DCM, ikke er sundhedsskadeligt, det er okay, at bruge dette. Mængden af “tabt”/”mistet”er 99,9 % koffein.
DCM, metoden er halv pris i forhold til SWISS metoden.

SWISS Water metoden: her hældes de rå bønner også ned i et stort kar med vand, som binder både smagen og koffeinen i vandet.  Så hældes vandet fra bønnerne over i et andet kar.
Så er der bønner tilbage, uden smag og koffein, dem smider man ud.

Så bruger man vandet med smag og koffein, til at hælde et læs nye bønner i. Nu kan vandet ikke optage mere smag, vandet kan kun optage koffeinen. Så nu mister bønnerne kun koffeinen, og bliver dermed koffeinfrie.
Man kan sagtens køre flere læs bønner igennem vandet før det skal skiftes.
Mængde af “tabt”/”mistet”er 99,9 % koffein, så det er det samme som ved DCM metoden.
SWISS Water metoden kræver en bønne af høj kvalitet, og man bruger lige et læs kaffebønner mere.
Men mentalt tror jeg, at denne metode er lidt bedre end den  DCM metoden, fordi man ikke tilsætter noget til kaffen. Det er vandet der gør arbejdet:)

Normalt drikker jeg ikke koffeinfri kaffe, men har en lille pose stående, og den vil jeg smage på og cuppe en af de nærmeste dag, for at se om det 100 % den samme oplevelse.

Skriv et svar

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Luk
Cafezinho.dk © Copyright 2020. All rights reserved.