Deltag i samtalen

 1. Nu svarer jeg så på opfordingen og kommenterer.
  Jeg er glad for Fairtrade initiativet, og synes at videoen belyser det glimrende.

  Når det så er sagt, må jeg tilstå at jeg ikke som tingene er nu udelukkende køber fairtrade bønner.
  Jeg drikker en del maskinkaffe fra bønner jeg køber i supermarkedet – det er ganske enkelt hvad samspillet mellem min tilværelse som ivrig kaffedrikker og fattig studerende tillader.

  Jeg har dog en pose hele bønner, der bærer Fairtrade mærket. Et par gange om ugen, eller hvis jeg mener jeg fortjener det, belønner jeg mig selv med at kværne til en stempelkande af dem.
  Dette gør selvfølgelig ikke den store forskel i forhold til de spande af kaffe, jeg hælder indenbordes som er produceret under forhold der uden tvivl er ganske umenneskelige.

  1. Tanken, er hellere ikke, tænker jeg, at man skal drikke fairtrade hele tiden, hvis man ikke har råd til det! Men en bevidsthed skader ikke! – Når man så kan engang imellem drikker fairtrade er nydelsen bare lidt bedre.
   Alt mit kaffe er hellere ikke fairtrade, men en bevidsthed er det grundlæggende for, at kunne begå sig i denne kaffe verden! Fordi man kan ikke altid gennemskue hvad er fairtrade og hvad er ikke.

   Og hvis man så kan, så drik fairtrade, der er fmkaffe et godt eksempel på en måde, at gøre det på.

 2. Jeg er egentlig grundlæggende enig mht dit syn på at holde sig in mente hvilke forhold de varer, man nyder, er produceret og forarbejdet under.

  Jeg er også enig i at det er en god ide, ikke bare for sin egen samvittigheds skyld men også for miljøet og de der forarbejder vores kaffe, at købe fairtrade kaffe når man kan slippe afsted med det.
  Jeg køber ikke rigtig den der hæslige undskyldning så mange gemmer sig bag, at når man alligevel ikke kan redde verden, så behøver man ikke gøre en indsats.

Skriv et svar

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Luk
Cafezinho.dk © Copyright 2020. All rights reserved.