Ekstravagance købes for penge…

843

[singlepic id=122 w=280 h=210 float=right]I torsdags kom min kammerat forbi med 100 g. af ekstravagance alias 100 g. kopi Luwak kaffe fra Indonesien – Mange tak!
Kaffen er pænt pakket og kommer med en forklaring på hvordan kaffen bønnerne går fra træ over Luwak til kaffekoppen, se billedet længere nede på siden.
Vi valgte at lave den som stempel samt vi cuppede den.
Når man breaker Luwakken, så er der en dejlig duft af stærk kaffe, den er ristet forholdsvis hårdt, og der  hænger lidt nødde noter i næsen.
Når man smager på Luwakken, for man en nøddeagtigt smag, med lette toner af chokolade. Jo koldere kaffen bliver i cupping processen, jo mere fremtrædende bliver chokolade smagen, det er som om den nøddeagtige smag og chokolade smagen bytter plads.
Smagen vinder over det mentale, man tænker ikke så meget over at det i teorien er lorte bønner, man har lavet kaffe på. Nej, man nyder faktisk kaffen. – Men inden man smager på kaffen snakkede vi dog en del om selve historien.

Og det er netop historien, som jeg tror der gør denne kaffe helt unik. Det er ikke så meget smagen af kaffen der er super super! Det er ikke en kaffe som man husker i lang tid fremover! Det man husker er, at man har smagt denne dyre dyre kaffe.

Som stempel bliver den til en god stærk kop kaffe, som vil gå fint som after dinner kaffe, ikke den kaffe type man sidder og drikker flere kopper af, dette skyldes lidt smagen og så sandelig også prisen.

Jeg vil give den 3 bønner for smagen, 1 for historien, men så trækker prisen ned. Så vi ender på 3 ud af 5 bønner.

[singlepic id=116 w=320 h=240 float=center]

Deltag i samtalen

Skriv et svar

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Luk
Cafezinho.dk © Copyright 2020. All rights reserved.