De forbudte bær

4.9K

Igår blev der spurgt på bloggen omkring hvordan man fik denne ide, at lorten fra Civet cat laves til kaffe. Det vi kender som Kopi Luwak.

Historien er, at tilbage i det 18 århundrede, da Sumatra og Java var hollandske kolonier. Der forbød hollænderne nemlig de lokale, at plukke bær fra træerne, herunder kaffebær. Så de lokale kunne ikke lave den kaffe, som de havde hørt så meget godt om (kaffen blev også indført af Hollænderne).
De lokale finder hurtigt ud af, at afføringen fra denne Civet kat, indeholder ufordøjede  kaffebær, som de kunne vaske og forarbejde, og dermed lave kaffe, uden at plukke bærene. Stille og roligt overtog hollænderne denne metode, og begyndte at lave Kopi Luwak kaffe. Selv tilbage i 18 hundrede tallet var det en luksus kaffe.

Skriv et svar

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Luk
Cafezinho.dk © Copyright 2020. All rights reserved.