Colombia Excelso Huila

789

Igen en bønne jeg har fået i min julekalender. Denne gang er det en bønne som gror i 1500-1800 meters højde i regionen Huila som ligger i det sydvestlige Colombia. Regionen er opkaldt efter det store bjerg Nevado del Huila.
Denne bønne er kategoriseret med Excelso, som er en størrelse 15-16, på den internationale skala omkring størrelsen på bønne. Dette er en lidt underlig måde, at kategorisere bønner, da størrelse intet har at gøre med kvalitet.
Men her har vi, at gøre med en god bønne, som har dejlige frugtige noter når man breaker den. Når man smager første gang er der en klar og tydelig smag af chokolade og en god sødme som bliver hængende i eftersmagen. Kaffen er syrlig, men denne syrlighed bliver ikke hængende i eftersmagen. Når den bliver kold kommer den frugtige smag, rigtig til udtryk.

Jeg vil give den 3½ bønne ud af 5, da det er en god kaffe, men ikke en kaffe der ryster mine smagsløg:)

Skriv et svar

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Luk
Cafezinho.dk © Copyright 2020. All rights reserved.