Er cupping fancy?

32

Når man skal bedømme kaffe er det ikke kun smagsløgene som kommer på arbejde, nej, det er også syns, føle og lugtsansen der kommer på arbejde. Der findes en speciel måde, at prøve smage kaffe på. Det kaldes cupping, umiddelbart tænker jeg at det lyder meget teknisk. Men jeg tror nu ikke det er så farligt endda, så derfor vil jeg først skrive lidt omkring det at cuppe. For så derefter at prøve det på egen kop.
Hvordan kommer alle disse sanser i spil? Jo, synssansen fordi man bedømmer måden bønnerne ser ud. Følesansen måden hvorpå kaffen “føles” i munden af hensyn til vægt, fylde og konsistens. Lugtesansen er lige til, hvordan dufter denne kaffe?
Det fancy ved cupping er vel hvis man begynder at fyre en masse ord af, som beskriver den kaffe man er ved at cuppe. Så begynder det, at blive fancy! Men igen, hvis man vil noget med vin og/eller whiskey så er adjektiverne til de enkelte flasker vigtige. Det er hvermands eje, at vide noget om vin, øl og whiskey, men det er straks mere nørdet at vide lidt eller meget omkring kaffe.

Så ja, man kan vel godt kalde cupping fancy, men det er stadigvæk lidt sjovt, og spændende. det afholder ikke mig fra at prøve det.

Skriv et svar

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Luk
Cafezinho.dk © Copyright 2020. All rights reserved.