Farm Mountain Coffees

1.7K

Jeg har altid været optaget af historien omkring kaffe, fordi den rummer så meget! – Men også hvordan vi i vesten behandler de folk der laver kaffen for os. Der er ikke mange mennesker når de drikker deres morgen kaffe der ved, hvilke omkostninger og hvor hårdt det er at lave et kilo kaffe.
Så jeg har fundet denne kaffe butik, fysisk ligger den i Randers, fmkaffe.dk. Det er en mindre netbutik end de andre kaffe butikker der er på nettet.
Forskellen imellem fmkaffe.dk, og andre butikker er at fmkaffe.dk kun forhandler kaffen fra 94 forskellige farmere som producerer deres kaffe på bjerget Mount Elgon i Uganda. Disse farmere planter, passer, plejer, plukker og der er endda nogen der selv forarbejder deres kaffebær selv.
fmkaffe.dk har den mission at de vil være med til, at forbedre livskvaliteten for disse bønder i Uganda på bjerget Mount Elgon. En af grundene til, at de er med til at forbedre livskvaliteten er at fmkaffe.dk har forpligtet sig til, at betale 3½ gange mere for deres bønner end hvad markedsprisen er.
Fmkaffe.dk, arbejder sammen med Danida, samt de arbejder ud fra FN, 2015 mål. Derudover har de skrevet under på FN’s Global Compact som beviser at firmaet har en samfundsbevidsthed i denne Global Compact står at de vil arbejde med at forbedre menneskerettigheder, arbejdstager-rettigheder, miljø og anti-korruption.

Ellers er det god og overskuelig netbutik, som har en masse forskellig ristet kaffe at byde på. Kafferne er økologiske og fair trade. De har kaffen til den stille morgenstund, til manden der vil have den bløde kaffe smag. Lige pt. har netbutikken 21 forskellige kaffe varianter at byde på, alle med et personligt billede af lige netop den farmer, som har produceret denne bønne.
De rister et par gange ugentligt, hvilket er et plus, da man så ved, at denne ristede kaffe man får er frisk og stadigvæk har de gode smagsegenskaber som de skal have.

Denne butik appellerer lige fra den kvalitets bevidste forbruger til den forbruger som gerne vil have noget ekstra for pengene. Så det er en netbutik med potentiale, som Lars Bendix  har startet, jeg håber meget at den overlever på nettet! Da de har en super koncept! – Så surf ind på siden og tjek den ud, og prøv deres kaffe!

Jeg vender tilbage med en analyse af deres kaffe, da jeg har købt 4 kilo kaffe fra Uganda igennem Fmkaffe.dk. Dette glæder jeg mig meget til.

Deltag i samtalen

  1. Tak for de interessante oplysninger

Skriv et svar

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Luk
Cafezinho.dk © Copyright 2020. All rights reserved.