Jamaica, et af de mindste lande…

253

Jamaica producerer ca. 30.000 sække kaffe om året, dette gør dem ikke til det mindste kaffeland i verden. selvom det  ikke er mange kilo kaffe de producerer om året, men kvaliteten af den kaffe de sælger er så høj, at det er en vigtig eksportvare!

De producerer nemlig kaffen Blue Mountain, som i mange lande er kendt som en luksus kaffe hvis ikke den bedste, dette er smag og behag.  – En lille sjov ting ved Blue Mountain er at man taler om sække, men når man handler med denne bønne, så bliver den solgt i tønder.

En anden info omkring denne kaffe, er at Japan importerer flest kilo Blue Mountain men pga. finanskrisen er dette ved, at ændre sig, så derfor er det måske muligt på sigt, at andre lande kan få fat i Blue Mountain.

Kaffen bliver produceret i bjerg området Blue Mountain, lidt nord for hovedstaden Kingston. Det er ikke et vanvittigt stort område ca. 7.000 kvadrat kilometer og op til 2.300 meter.  Men nok til, at de kan producere en caribisk bønne, af meget høj kvalitet!

Ellers producerer Jamaica bønner af typen High Mountain, Supreme og Prime Washed Jamaica. Alle bønner, som har et navn der ligger sig op af deres kendte storebror. Men som i en dårlig sæson ikke kan måle sig med andre sydamerikanske bønner.

Så glæder mig til, at jeg engang får fat i denne dejlige bønne fra Jamaica, eller en af de andre bønner fra Jamaica:)

Skriv et svar

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Luk
Cafezinho.dk © Copyright 2020. All rights reserved.