Kaffens religiøse betydning

3.1K

Første gang kaffen bliver nævnt i historie bøgerne er i 1587, hvor en araber nævner kaffe for første gang. Denne araber skriver om en Mufti, som rejser rundt i Persien og stifter bekendtskab med kaffen under denne rejse, da muftien kommer hjem bliver han syg, og kommer i tanke om denne drik, kaffe.
Han sender bud efter denne drik, og muftien finder ud, af at denne drik kan bortjage alle onde ånder, og holde ham vågen i længere tid, samt den gjorde ham mere munter og glad end før han drak denne drik.
Muftien ville dele denne opdagelse med sin religiøse venner, så før de bad hele natten gav muftien dem kaffe, så de kunne få mere ud af deres bønner til Allah.

Derefter begyndte muslimerne at tro på at drikken var en gave fra Allah, til at begynde med var det kun de lærde der drak kaffe. Men så lidt efter lidt begyndte folk der kom på besøg i moskeen, at få en tår efter at de lærde havde drukket det de kunne.
Lægerne kunne på dette tidspunkt også udskrive kaffe på recept, da kaffen havde nogle gode egenskaber.  Men stille og roligt begyndte folkene i byerne at drikke kaffe, da de kunne se på munkene at det var en drik med gode egenskaber.

Dette var første gang kaffen bliver nævnt i bøgerne, dog ved man at kaffen bliver opdaget mange hundrede år før dette.

Skriv et svar

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Luk
Cafezinho.dk © Copyright 2020. All rights reserved.