Stempelkande

727

Mange mennesker ser bryggemetoden stempel, som den bedste bryggemetode når man brygger kaffe. Det er en dejlig måde at brygge kaffe på fordi, man nemt kan justere smagen. Derudover er det “kaffe for dummies”, det er ret nemt at brygge kaffe på denne måde, og få en god og dejlig kaffe smag! Bare man overholder nogle simple fif, og regler.

Stempelkanderne få i mange forskellige afskygninger lige fra de små 3 koppers til de store 12 koppers stempel. Derudover fåes de i forskellige modeller og designs, jeg har selv en 8 koppers stempelkande fra Bodum, overvejer en 3 kops til afprøvning af nye blends;)

Selve bryggemetoden

  1. Først skal der vælges en god bønne, det er dagens temperament og hvilken kaffelyst man har der bestemmer hvilken bønne. Jeg synes selv at Panama Rancho Gotta Estate, eller en blend af Brasilien Fazenda Rainha Yellow Bourbon (60 %) og Etiopien Wild Bonda Forest (40 %), er rigtig lækker.
  2. Så skal du kværne bønnerne, og her skal du bruge 7g kaffe til 1,5 dl. vand, samt bønnerne skal være friske og grov kværnet.
  3. Kog nok vand så du ikke står og mangler når du skal lave kaffen. Når vandet har kogt, skal det lige stå 45-60 sekunder, så det ikke er kogende varmt. Vandet skal have en ca. temperatur på 94-96 grader.
  4. Doser den perfekte mængde kaffe ned i stempelkanden og hæld vand over.
  5. Rør rundt med en rørepind så al kaffen kommer i kontakt med vandet.
  6. Sæt stemplet på, du må IKKE trykke ned. Vent ca. 4 min, før du trykker ned
  7. Når der er gået 4 min. trykker du lidt ned og trækker lidt op igen, så kaffe bliver rørt rundt igen, så trykker du langsomt ned.
  8. Vent igen ca. 1 min, før du skænker den første kop kaffe.

Velbekomme:)

Deltag i samtalen

  1. Helt klart noget nogen kunne lære noget af fremfor instant kaffe.

  2. Ja, det er helt sikkert noget andet end instant!

Skriv et svar

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Luk
Cafezinho.dk © Copyright 2020. All rights reserved.