Etiopien Wild Bonga Forest

789

Næste bønne der skal afprøves, og som lige er blevet ristet her en onsdag morgen, er bønnen Etiopien Wild Bonga Forest.
Denne kaffebønne kommer fra sydvestlige Etiopien nærmere bestemt Kaffa  provinsen. Det er også det sted hvor man siger kaffen stammer fra. Så dette område og derfor denne dejlige bønne, burde være en habil bønne, som man kan forvente sig meget af, og som jeg forventer mig meget af:)

Denne kaffebønne gror i et dejligt område hvor dagtemperaturen er ca. 20 grader, og natten er kølig. Dette har selvfølgelig en betydning for bønnen, mon man kan smage dette?
Noget andet meget specielt for denne bønne, er at den vokser vildt i skoven og at bønderne plukker den med hænderne (jeg tror dette skyldes at maskiner ikke kan køre der). Samtidig gør the Amber Foundation et stort nummer ud af, at slå på at denne rå bønne er 100 % regnskovs bønne.
Jeg glæder mig meget til, at smage denne bønne! Så venter med spænding på, at smage den i morgen, når den lige har stået lidt og dampet af.
Tanken er faktisk at jeg vil blande den med den brasilianske bønne Brasilien Fazenda så forholdet hedder 60 % Brasilien og 40 % Etiopien, måske vil jeg på længere sigt, putte lidt robusta bønne fra Tanzania i denne blanding. Mon det smager? – Man kan ikke gøre andet end at prøve sig frem og hold sig til nogle “tommelfinger” regler ang. kaffeblandinger, men det vil jeg komme ind på senere, lige som der kommer en smagsprofil, at denne Etiopien Wild Bonga Forest ristet kaffebønne senere.

Skriv et svar

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Luk
Cafezinho.dk © Copyright 2020. All rights reserved.