Thoughts about coffee

Cold Brew

18 juni , 2014 - af Rune - Kategori: Andet, Bryggemetode - Tags: , ,


Nu hvor sommerferien nærmere sig med hastige skridt, og man gerne vil have forskellige drinks at severe for sin gæster, har jeg valgt, at prøve kræfter med Cold Brew, eller på dansk koldt brygget kaffe.

Kort sagt handler det om, at man brygger kaffe på vand fra den kolde hane.
Det er en brygmetode der er mega nemt, lave alle steder. Det kræver kun følgende:

  • 25 g. Groft kværnet kaffe
  • 300 ml koldt vand
  • En rører pind helst ikke metal
  • En glas kande, gerne med låg.
  • Et filter og en tragt.


Fremgangsmåden:
Man hælder kaffen ned i sin glaskande og overhælder med koldt vand, så man er sikker på, at det hele bliver vådt. Derefter rører man rundt i kaffen, sætter låg på og så har man bare at vente.

Efter ca. 12-24 timer, filterer man kaffe igennem sit filter, det kan være det skal filteres 2 gange. Det kan tage laaaang tid, at filtere kaffen.

Men husk en god kop kaffe tager den tid en god kop kaffe tager!

Derefter er det smag og behag om man vil blande kaffen op med vand eller andet. Hvad jeg vil anbefale vil jeg gå på opdagelse i igennem den næste tid. Så følg med på bloggen.

Har I noget erfaring med koldt kaffe.

Tilbage

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar.