Thoughts about coffee

Luksus stempelkaffe

30 april , 2014 - af Rune - Kategori: Anmeldelse, Filterkaffe, Grej - Tags: , , ,

Vi danskere har igennem de sidste mange år serveret og drukket en masse stempelkander, jeg kender personligt ikke mange hjem uden en Bodum stempelkande.
Men kender også mange, som er trætte af grumset og rengøringen af disse kander. Men nu er der kommet et spændende, alternativ til netop stempelkanden, som er nem at rengøre og som næsten ingen grums laver.

Det drejer sig om Espro kanden, som fåes i forskellige størrelser, jeg har fået tilsendt en mellem størrelse på 555 ml. af Øristeriet, som passer godt til den lille familien hvis man bare skal have 4 kopper en travl morgen.

Jeg synes Espro kanden, har mange gode egenskaber, for det først er det en kande med termovæg, hvilket gør 2 ting, stabil bryg temperatur og så holder kaffen sig varm.
For det andet er den clean i koppen, altså ingen grums, grundet de 2 microfiter som stemplet er udstyret med.

For det tredje så er smagen af den kaffe man brygger bedre der kommer flere rene smagsnuancer frem, forudsat at det er en god kaffe man brygger med.

Jeg har brygget kaffe på Espro kanden igennem de sidste par dage om morgen, dels pga. min elskede Oscar er til service. Men også fordi det er nemt og hurtigt, at brygge en kande på en travl morgen.
Jeg bruger 36 g. kaffe, til en kande på 550 ml, man hælder af dampet kogt vand over de 36 g kaffe, og lader den stå 20 sek. inden man sætter låget løst på. Derefter venter man 3 min og 40 sek.
Inden man trykket stemplet ned, hvilket ikke er bare lige. Nej, man skal trykke hårdt og langtsom, grundet det dobbelte filter.
Men så har man også en lækker rund, ren og dejlig kop kaffe. Kort sagt en rigtig luksus udgave af den kendte stempelkande.

Tilbage

2 kommentarer