Thoughts about coffee

First time

29 januar , 2014 - af Rune - Kategori: Bryggemetode, Bønner - Tags: , , ,

Chemex, så fandt jeg lidt tid til, at afprøve min nye Chemex, mit nye legetøj.
Jeg er blevet forelsket i hele processen omkring, at lave kaffe med pourover metoden, hvor man bruger 4-5 min. til, at brygge den gode kop kaffe.
En metode hvor man kan slappe af, og mentalt forbedre sig til dagens ufordringer. At udsigten mon en snedækket have giver glæder i mit barnlige hjerte, gør hele processen endnu bedre.

Mit første bryg på Chemex er  brygget med Balmaadi kaffe fra Øristeriet.
Ingredienser:

360 g. vand 94-96 grader varmt vand.

23-25 g. kaffe grovere end filter men finere end stempel.

2 min og 30 sekunder.

Først så folder man filteret, der kommer en vejledning senere.

Derefter gennem vædder man filteret med vand, så de sidste smagsstoffer fra filteret kommer ud, så de ikke ødelægger kaffen.

Derefter hælder man sin kværnet kaffe op i filteret, kværnet grovere end filter men finere end stemple.

Så hælder man ca. 30 g. kaffe, over lader kaffe blomster op (blooming) i ca. 30 sek.

Derefter hælder man det sidste vand over kaffe denne proces skal tage ca. 2 min.

Denne Baalmandi kaffe, er rund, mild og god sødme med chokolade agtige noter kombineret med florale noter.

Velbekomme

Tilbage

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar.