Thoughts about coffee

Fordele og ulemper ved Chemex

26 januar , 2014 - af Rune - Kategori: Andet, Bryggemetode - Tags: , ,

Jeg har købt en Chemex, som jeg glæder mig til, at afprøve i praksis., dog er tiden ikke til det lige pt., og jeg har kværnen fuld af espressokaffe. Men mon ikke jeg for til tid i løbet ugen:)

Til mit første bryg har jeg fået en omgang Balmaadi kaffe fra Øristeriet, som burde egne sig til Chemex.

Så imens jeg venter på at der jeg har lidt tid, har jeg filosoferet en del over, hvorfor Chemex er så meget bedre eller anderledes end andre pour over metoder? Eller er de bare ens…?

Der er jo plusser og minusser ved hver metode…
Nu vil jeg næven nogen af fordelene ved Chemex og betænkelighederne.

–          Papiret er lidt tykkere end ved f.eks. hario, det kan/vil give lidst mere smag af papir end hvad man ønsker sig. (hvor meget det betyder må jo afprøves i praksis)

–          Størrelsen på hulet i bunden af tragten på Hario v60 og Chemex må også have en betydning.

–          Det er en pour over metode, som gør, at man kan styre vandtemperatur, hastighed, hvordan kaffe skal kværnes.

–         Der udover synes jeg, at Chemex er utrolig flot på et kaffebord.

Det kan være jeg opdatere denne liste desto mere jeg tænker, lærer og læser.

Hvilke fordele ulemper kan I se ved Chemex vs. Hario v60?

Tilbage

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar.