Thoughts about coffee

En ny favorit

26 september , 2013 - af Rune - Kategori: Anmeldelse, Espresso - Tags: , , , , ,

Så har jeg måske fundet en ny favorit, ind til dagens dato har jeg drukket utrolig meget af Øristeriets Unica espresso.

Men nu har Michael, Øristeriet, lavet en ny espresso som består af et blend af 2 bønner 50% Yirgacheffe Misty Valley & 50% Sidamo Wotona Bultuma.

[instagram url=’http://instagr.am/p/etyoeDzHAb/’ size=’middel’ addlink=’yes’ ] 

Det som gør denne espresso spændende set med min øjne, er at espressoen er ristet noget lysere end man normalt gør med espresso.

Grunden til, at man rister lysere end normalt er, at man på denne måde, kan få mere smag og nuancer frem i kaffen. Altså risten ”smadre” ikke smag og noter i kaffen.

Jeg synes Øristeriet, har fået et rigtig godt produkt frem, det skal siges jeg normalt er til de mørker espressoer. Men men men, så har jeg fundet en lys espresso som giver utrolig meget mening for mig, og som jeg sagtens kan have i kværnen som standart espresso.
Hvis der er noget, at pege finger af, så er det om den egner sig til mælkedrikke… Her halter den en lille smule, den er har simpelthen ikke power nok til, at overdøve mælken.

Breaket:

Let syrlig i duften, utrolig frisk

Cupping:

Der er en god høj sødme krydret med noget sødme. Der er nogle frugt nuancer, som giver noget sødme til espressoen, dertil indeholder espressoen noget citronsyrlighed. Det hele er toppet med nuancer fra chokolade.
Der er en god balance i mellem det søde og det syrlige, dog kan det skydes som espresso så det bliver til den syrlige side.

Jeg vil give den 4 ud 5 bønner fordi, Cupping skema A2, den byder ind med lidt mere friskhed end Unicaen fra Øristeriet. Den er lettere ristet og egner sig til espresso utrolig spændende, og har en pæn og lige crema.
 

Tilbage

3 kommentarer