Thoughts about coffee

Cibao Dominikanske Repuplik

Så fik jeg tid til, at smage og lave kaffe på en bønne fra den Dominikanske Republik, det er ikke så tit, at jeg drikker kaffe der fra.
Denne gang drejer det sig om en kaffe fra Belarminio Ramirez som grundlagde fincaen i 1943. Sammen med sine sønner har han dyrket arabica kaffe i byen Jarabacoa, i det dominikanske højland, lige siden.
Denne kaffe er af typen Wasket Tipo Cibao Arabica Altura, den er økologisk og hele herligheden er ristet af Davids Coffee, som er på jagt efter den skandinaviske smag, så hvilken smag synes I det er?
Jeg tænker umiddelbart, at det er kaffe som er ristet lidt til den mørke side, da mange af de kammerater, venner, familie etc. gerne vil have den sorte kop kaffe.

Hvad tænker I?

[instagram url=’http://instagr.am/p/bjRoQqTHEY/’ size=’middel’ addlink=’yes’ ]

Denne bønne, Belarminio Ramirez, er en rigtig god bønne, som giver mulighed for, at lave den som sort bryg og som espresso – hvilket jeg ser som et plus, da man så ikke skal skifte bønner i kværnen hele tiden.

Breaket:

Der er en duft af nymodne hindbær er godt gemt samt noget friskhed muligvis fra overmodne blommer.

Cupping:

Bønnen har en god portion bitterhed blandet sammen en tilpas mængde sødme, til sidst kommer der lidt syrlighed frem i koppen.

Der er smag af bær, jeg tænker det er hindbær lige før de bliver modne og lidt chokolade.
Der er en lang eftersmag af ristningen desto længere tid man venter desto mere tid kommer der af bær nuancerne.
Koppen optræder med en god balance imellem smagsnuancerne af bær og ristningen. Sødmen giver bitterheden et godt modspil.

Alt i alt, er det en afrundet kop med noget kraftig pondus. 

Denne bønne passer godt til dem der elsker mørk kaffe, men som vil prøve noget nyt, uden at miste det mørke.

Jeg vil give den 4 ud af 5, se Cuppingskema
 

Tilbage

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar.