Thoughts about coffee

Så blev øllen smagt

24 juni , 2013 - af Rune - Kategori: Alkohol, Andet - Tags: , , , ,

Tidligere har jeg skrevet om vores øl projekt, og hun har øllen 14 dage på flasker ved stuetemperatur, og 3-4 dage ved 10 grader.
Det skal lige siges, at øllen har opnået en alkohol procent på ca. 6,1 % hvilket her en god størrelse for en stout, måske lidt til denne lette side.

Inden servering er den kommet i køleskabet, da den så for den rette temperatur og det holder skummet lidt i skak.
Det er en kompleks øl, med mange forskellige smagsnuancer, man kan lige ane, kaffen i øllen, ellers er det en ren øl, som har lidt smag af gær, men ikke mere en, at øllen bliver fantastisk.

Udover smagen er jeg helt vildt forelsket i farven på øllen, sikke en dyb og flot farve, så leder tankerne hen på de flotteste kaffebønner.
Det er ikke sidste gang vi brygger øl, og hvem ved om der kommer flere kaffe øl.

Billederne kommer næste gang jeg åbner en flaske… Den første blev bare åbnet og drukket uden, at jeg tænkte på bloggen… Sorry

Tilbage

5 kommentarer


 1. jun 24, 2013
  10:52 am

  Kennet Rovsing

  Super godt at høre at din øl er blevet god. Men husk at gemme et par stykker et godt stykke tid da den vil fortsætte med at udvikle sig i lang tid. Ved det er fristende og venner og bekendte lige skal smage, men om ca 6 mdr tror jeg du vil få en helt anden smagsoplevelse end nu. Måske kaffen træder mere i karakter?

  • Rune
   jun 24, 2013
   2:39 pm

   Rune

   Hej Kennet,

   Tak for det gode råd! Vi vil helt bestemt gemme nogen et godt stykke tid, da vi stadigvæk er ved, at lære:)
   De næste øl der skal brygges er en Imperial Stout og en India Pale Ale, er det noget du kende til?

   Tak for tippet:-)


   • jun 24, 2013
    5:31 pm

    Kennet Rovsing

    Ja IPA har jeg erfaring med da jeg allerede har lavet en, og har en yderligere i støbeskeen. Jeg er ved at sammensætte en opskrift på en single hop IPA, som skal laves her engang henover sommeren.

    • Rune
     jun 27, 2013
     1:58 pm

     Rune

     Lyder spændende med egen opskrift:-) er det svært?
     God sommer


     • jun 27, 2013
      6:04 pm

      Kennet Rovsing

      Ja det er faktisk svært at lave en god opskrift, men du kan komme rigtig langt hvis du bruger lidt tid på at læse lidt om malt og humle, og så gå ind på http://www.haandbrygforum.dk som er et godt forum for hjemmebryggere hvor man kan udveksle erfaringer osv. Derefter en tur i Beercalc og kigge på andres opskrifter, også begynder man at forstå hvordan man sammensætter de forskellige ting.
      Et must for nye hjemmebryggere er bogen, Håndbog i ølbrygning, af Simon Wrisberg. Den gennemgår rigtig mange malt og humle typer samt alle faserne i brygningen. Ellers er du velkommen til at kontakte mig, så skal jeg gerne hjælpe dig i gang.

      Højt Skum

      Kennet Rovsing

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar.