Thoughts about coffee

Upside down metode

28 maj , 2013 - af Rune - Kategori: Bryggemetode - Tags: ,

Så kom Aeropressen frem igen, selv min fortrukne brygmetode lige pt. er Hario V60, det skal dog ikke bevirke, at vi over ser Aeropressen, for den laver en ganske hæderlig kop kaffe.

[instagram url=’http://instagr.am/p/Z2XtPfzHKC/’ size=’middel’ addlink=’yes’ ]

Jeg bruger følgende måde, at brygge på. 

  • 15 g. kaffe malet i en formalingsgrad mellem filter og stempel (men leg lidt med jeres kværn)
  • 200 ml vand
  • Brygtid ca. 1 min. og 15 sekunder til 1 min og 30 sekunder

Brygning:

Aeropressen vendes om så det står på stemplet, hæld den formalet kaffe i. Før du hælder det første vand på starter man uret.

Så hælder man 100 ml vand på, og rør man rundt med en ske eller den rørske der fulgte med areopressen, derefter hælder man det sidste vand på, og filteret og filterholderen fugtes med lidt vand. Så montere man filterholderen på aeropress vender hele dynen om, og stemplet presses ned med et stille og rolig pres.

Hele processen tager ca i mellem 1 min og 15 sekunder til 1 min. og 30 sekunder.

Velbekomme du har lavet en kop god og rund kaffe.

Tilbage

4 kommentarer