Thoughts about coffee

Upside down metode

28 maj , 2013 - af Rune - Kategori: Bryggemetode - Tags: ,

Så kom Aeropressen frem igen, selv min fortrukne brygmetode lige pt. er Hario V60, det skal dog ikke bevirke, at vi over ser Aeropressen, for den laver en ganske hæderlig kop kaffe.

[instagram url=’http://instagr.am/p/Z2XtPfzHKC/’ size=’middel’ addlink=’yes’ ]

Jeg bruger følgende måde, at brygge på. 

 • 15 g. kaffe malet i en formalingsgrad mellem filter og stempel (men leg lidt med jeres kværn)
 • 200 ml vand
 • Brygtid ca. 1 min. og 15 sekunder til 1 min og 30 sekunder

Brygning:

Aeropressen vendes om så det står på stemplet, hæld den formalet kaffe i. Før du hælder det første vand på starter man uret.

Så hælder man 100 ml vand på, og rør man rundt med en ske eller den rørske der fulgte med areopressen, derefter hælder man det sidste vand på, og filteret og filterholderen fugtes med lidt vand. Så montere man filterholderen på aeropress vender hele dynen om, og stemplet presses ned med et stille og rolig pres.

Hele processen tager ca i mellem 1 min og 15 sekunder til 1 min. og 30 sekunder.

Velbekomme du har lavet en kop god og rund kaffe.

Tilbage

4 kommentarer


 1. maj 29, 2013
  9:07 am

  Martin Villumsen

  Aeropress er nu en skøn brygmetode. Jeg må prøve din metode næste gang. Jeg plejer, at brygge upside-down med 12-14g kaffe, vand til kanten (ca. 250 ml vel?), røre rundt og trække 2 min., røre rundt og presse kaffen igennem.

  • Rune
   maj 29, 2013
   1:56 pm

   Rune

   Hej Martin,

   Lad mig hører hvad du synes om denne måde:) Den bliver lige lidt stærkere, men det kan jeg faktisk godt lide.


   • maj 30, 2013
    10:19 am

    Martin Villumsen

    Har netop lige prøvet din brygmetode til morgenkaffen idag, og det var jo en ganske dejlig kop kaffe. Du har ret i, at den bliver lidt stærkere, men på en god måde (synes jeg). Det er bestemt ikke sidste gang jeg brygger med denne metode :)

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar.