Thoughts about coffee

Den hurtige måde

21 maj , 2013 - af Rune - Kategori: Bryggemetode - Tags: , ,

For ca. 14 dage siden lavede jeg først indspark omkring hvordan man kan brygge med en smooth kop kaffe med en Hario V60.
Denne uge handler det om Tonx at Intellivenice måden at brygge på, det er den hurtige måde, at brygge på en Hario V60.
Jeg bruger igen Columbia fra Øristeriet til at brygge på.

  • 27 gram for 414 ml vand (65g/l)
  • Kværnet lidt grovere end filter
  • Vandet skal direkte fra elkedelen
  • Pre-Infusion: 30-45 sek.
  • Total brygtid max 3 min.

[instagram url=’http://instagr.am/p/ZXW1vsTHI8/’ size=’middel’ addlink=’yes’ ]

Fremgangsmåde:

  • Først forvarm og rens filteret ved at skyle igennem med varmt vand.
  • Hæld den kværnede kaffe i filteret, slå let på kanten af V60 så kaffen fordeler sig.
  • Hæld lidt vand i toppen af kaffen, med cirkel bevægelser (ca. 40-45 ml.)
  • Derefter hælder man resten af vandet over kaffen, ved at starte fra midten og bevæge sig ud ad. Man forsætter stille og roligt, med at hælde, ind til V60 er fuld derefter holder man V60en fuld indtil man ikke har mere vand.

instagram url=’http://instagram.com/p/ZXW1vsTHI8/’ size=’large’ addlink=’no’

Når man hælder det sidste vand over kaffe kan man styre hvor langtid brygget skal tage. Man kan så eksperimentere med længden af brygget. Forskellige kaffer forskellige brygtider;)

Når man har brygget færdig skulle der gerne ligge kværnet kaffe hele vejen op ad siderne på V60’eren.

Ved, at man bruger rigtig varmt vand og fyldere V60 med vand, kan man brygge en kop kaffe hurtigere end så mange andre måde, at lave V60 bryg på. Når man kan brygge ned til 1,5 min på denne måde, så betyder det at kaffe for mindre mulighed for trække for længe.

Jeg synes denne måde, er hurtig og nem, dog synes jeg at der bruges lidt for meget kaffe og at det går for hurtigt! Det skyldes, at jeg har taget udgangspunkt i følgende temp fra denne video:

a pretty simple method for getting good results from the Hario V60 cone filter. quick video I made for the folks at 48hr Magazine with the aid of intelli’s Chris Owens.

Men prøv jer frem og meld tilbage;)

Tilbage

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar.