Thoughts about coffee

Terrior way of Hario V60

07 maj , 2013 - af Rune - Kategori: Bryggemetode - Tags: ,

Efter jeg fik fat i en Hario V60, har jeg brygget en hulens masse kaffe på denne brygger, og har selv leget med forskellige indstillinger på kværnen, mængden af kaffe og hvor hurtig man hælder vandet op.
Men nu har jeg bestemt, at skele lidt til de forskellige måder at brygger kaffe på en Hario V60, som der findes der ude.

Jeg vil starte med en vejledning som Terrior Coffee, har lavet til Hario V60, brygger på Columbia fra Øristeriet.

Hvad skal du bruge:)

  • Vægt
  • Stopur
  • 24 g til 390 ml vand.
  • Mellem kværnet kaffe
  • 93 grader varmt vand
  • Pre-infusion ca. 50 ml i 20-30 sekunder
  • Brygtid: 2½ til 3½ min.

Selvebrygget

  • Rens filteret
  • Placere V60 brygger, på en vægt. Nulstil vægten og hæld 25 g. kaffe i V60, lav en lille fordybning i kaffen.
  • Nu skal V60 placeres sammen med kanden/koppen på vægten og nulstilles til 0 igen.
  • Derefter langtsom hæld 50 ml ned i fordybningen i kaffen. Så kaffen bliver våd over det hele. Det tager 20-30 sekunder, at pre-infuse
  • Hæld stille og roligt i cirkel bevægelser
  • Prøv, at undgå, at ramme kanterne, samt undgå, at hæld mere vand i end til kanten af kaffen.
  • Hæld ind til vægten siger 390 g.
  • Efter du har pre-infused tager brygget ca. 2-3 min

Jeg synes, det er en nem måde, at brygge på, dog kræver den en vægt og et stopur, men hvis man vil noget med Hario V60, så er det vel kravet;)

Tidsmæssigt, tager det ikke længere tid end så meget andet med Hario.

Selve brygget, smager rundt og blødt, måske kommer der lidt for meget kaffe med i dette bryg i forhold til standarten. Om kaffen kan klare det kommer vel an på hvilken bønne man har med, at gøre.
Efter jeg drak dette bryg på Columbia, blev jeg mættet af kaffe, hvilket jeg synes der er dejligt, hvorfor ellers drikke kaffe. Lige en obs, Denne mæthed er en af mange argumenter for, at lave god kaffe.

Men denne metode er lidt mere videnskabeligt end hvad normen er når man brygger kaffe, da man vejer det hele, og gerne bruger den præcise mængde vand. Men hvis vægten står neden under Harioen betyder det ikke noget.

Så det er bare med, at komme igang, med at prøve. Hvis I for lavet en god måde til jerers Hario vil I så ikke sige til? Så jeg kan smage;o)

Tilbage