Thoughts about coffee

En klassiker fra Etiopien

02 maj , 2013 - af Rune - Kategori: Anmeldelse, Mikroristeri - Tags: , ,

Så fik jeg igen mulighed for, at smage en klassiker fra Etiopien, en traditionel Yirgacheff.
Den er ristet af Michael fra Øristeriet, som ved hvordan kaffen skal ristes, så han for det bedste ud af den enkelte bønne.
Yirfacheff kaffe, kommer fra det centrale Etiopien ca. 1800-1900 meter over havets overflade., hvor kaffe spiller en stor rolle i befolkningens hverdag, i året 2007/08 producere de ca. 30.000 tons Yirgacheff kaffe.

Men jeg har rigtig glad for denne kaffe fordi den for det bedste frem i min kop, forskellige nuancer og smags noter, en rigtig spændende kaffe.
Breaket

Der er en duft af citron (typisk Yirgacheff), som pirre næsen, samt nogen få undertoner af honning.

Cupping:

God dyb sødme, syrlighed mellem lille bitterhed. Når man smager denne kaffe kommer der en fyldig smag af citron blandet med lidt sødme som minder om lidt sirup – måske lidt honning.
Efter lidt tid, kommer der lidt bær frem i koppen utrolig spændende. Dog er det citron smagen der hænger længst i munden.

Selvom citronnuancerne hænger længe, så er der en god balance i mellem citron, sødme (honning) og de bær der kommer.

Kaffen er fyldig og rund.

Det er en af de bedre kaffer fra Øristeriet, så vil give den 4 ud af 5, Cuppingskema

Tilbage

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar.