Thoughts about coffee

Det gode morgen bryg

23 april , 2013 - af Rune - Kategori: Anmeldelse, Bryggemetode - Tags: , ,

Jeg har længe gået med tanken om, at komme til, at lege med en Hario V60, som er et drypfilter. Det svare til de gamle dryp filter vi kender, og som mange bruger når de er på teltlejr, bedre kendt som cowboykaffe.

Så jeg købt en Hario V60 2 cups filterholder + kande og holder, og 2 Hario Buono keddel, samt en iskaffe maker, hos Chokolade Compagniet.

Det som gør denne Hario V60 til noget andet end de gammel vi kender, er at denne Hario V60 filterholder er konisk udformet. Det gør, at tiden for kaffen at løbe igennem er langsommere end traditionelle filtreholdere, og dermed kan man få flere smagsnuancer ud af den enkelte bønne.

Der udover, er hulet i midten af filteret større en de traditionelle, hvilket betyder, at vandet kan få fri gennemstrømning.

Så på denne måde, bestemmer du selv hvordan du kværner dine bønner, og hvor hurtigt du lader vandet løbe igennem filteret.

Jeg synes denne filterholder giver et utroligt rent og en meget fyldig kop kaffe.

Jeg har leget med Hario V60 igennem længere tid, og det er pt. min fortrukne kop kaffe om morgen.
[slideshow id=48]

  1. Min fremgangsmåde pt. når jeg brygger på Hario V60:
  2.  Kogende vand, som jeg bruger med det samme til at gennemvæde filteret så det ikke afgiver smag til vandet (ja, det er nørdet). Men det varmer også kanden og den keramiske filterholder op. Husk hæld vandet ud af kanden.
  3. Kværner 21 gram kaffe lidt grovere end filter, hælder i filteret. Så laver jeg en lille fordybning i kaffen.
  4. Hælder ca. 3 dl. vand over i min Buono keddel. (det svare til ca. 70g pr. liter vand.)
  5. Hælder derefter lidt vand op i filterholderen, så det dækker kaffen, så kaffen for lov, at afgasse. Vigtig man skal ikke hælde ned af siderne på tragten. (så løber vandet for hurtigt) –
  6. Når den første lille ”slat” vand er løbet igennem, hælder man forsigtig resten af vandet op igennem filteret med uret rundt. (igen uden at røre tragten med vandet)

Så har du lavet kaffe – velbekomme

Det kan være du synes den kaffe du har, skal have mere eller mindre vand/kaffe, så gør du bare det!

Jeg er ovenud begejstret for denne måde, at lave kaffe på, at det er min fortrukne måde om morgen. Da den frem bringer mange forskellige smagsnuancer kaffen, jeg synes også at der er færre bitterstoffer i kaffen når den brygges på Hario V60, hvis man husker at den skal afgasse. Samt ved, at lave kaffe på denne måde, kan man sagtens drikke kaffen koldere end man normalt gør.

Så helt klar en brygmetode der har vundet mit kaffehjerte:)

Lige en lille overvejelse, som jeg har læst på forskellige forum i ind og udland. Afstanden i mellem tragten og glasset for stort, hvilket gør, at kaffe bliver for hurtigt afkølet. Er det noget I erfaringer med der ude?

Jeg synes personligt ikke, at det er et problem!

Da man skal brygge imens glasset er varmt;)

Tilbage

4 kommentarer