Thoughts about coffee

De konvekse kopper

07 august , 2012 - af Rune - Kategori: Anmeldelse, Grej - Tags:

Jeg har mange gode dejlige kopper i mit skab, og har fået 3 nye kopper til afprøvning, af Søren Markussen og Bent Brandt, jeg har haft disse kopper i snart 6-7 uger, og drukket rigtig meget kaffe af disse kopper.
Det drejer sig om følgende kopper:

  • Single Espresso kopper med konveks bund 60 ml
  • DB Espresso kopper med konveks bund 90 ml. (også velegnet til Espresso tastercup)
  • Cappuccino kop på 200 ml. med konveks bund 200 ml. (så den kan bruges til sort kaffe også)
[singlepic id=894 w=320 h=240 float=center]

Single koppen er dejlig tykke i kanten, hvilket er noget jeg personligt rigtig godt kan lide, samt hvis man har varmet kopper godt nok, så bibeholder koppen varmen længere (dette gør sig gældende for alle 3 type kopper)

Den dobbelt espresso gør det samme sig gældende, en tyk og dejlig kop.

Cappuccinokoppen har det helt rigtige størrelse efter min mening, den kan rumme den perfekte mængde kaffe og mælk, hvilke gør baristaens arbejde i, at lave den gode kop cappuccino noget nemmere.

Kopper ligger godt i hånden når man smager på kaffen, de holder godt på varmen… Dette betyder meget når man skal nyde den gode kop kaffe.

Dog kan størrelsen på denne kop betyde, at folk føler sig snydt, fordi de er vant til en anden størrelse på deres cappuccinoer.

Alle 3 kopper er konvekse i bunden, den konvekse bund betyder, at cremaen på espressoen bliver længere på espressoen. Den konvekse bund bevirker også, at mælken og espressoen blandes på den helt rigtige måde.

Så jeg synes det er en super god kollektion af kopper, dog kan de i nogle privat hjem virke lidt kedelige pga. farven, men igen hvad betyder farven hvis smagen er optimal?

Jeg synes personligt, at den gyldne crema i toppen på espressoen ser fantastisk godt ud i en mælke hvid kop.

Tilbage