Thoughts about coffee

Nepalesisk kaffe

16 juli , 2012 - af Rune - Kategori: Bønner - Tags: ,

[singlepic id=891 w=320 h=240 float=center]

Jeg har været så heldig, at få noget kaffe fra Nepal, af en kollega, som har rejst jorden rundt det sidste år! Hun har tidligere sendt noget kaffe hjem til mig.

Denne gang drejer det sig om en kaffe fra Nepal, det er jeg rigtig glad for, da det ikke er tit man støder på neapalisk kaffe, som er forholdsvis frisk og ristet i Nepal.

Denne kaffe er dyrket i 800 til 1500 meters højde på skråningerne af Himalaya bjergene.

Den kommer en i flot pose dog uden envejsventil.
[singlepic id=891 w=320 h=240 float=center]

Breaket

Blød karamel sammen sat med nougat.

Cupping

Den første smag man for er blød nougat blandet med lidt chokolade, dog er chokoladen ikke så udbredt.
Kaffen hænger længe i munden, men når kaffe bliver kold bliver smagen utrolig mørk som om kaffe er for mørk ristet.
Der er ikke den optimale balance i koppen, da bitterheden er den primære smagsnuance der kommer til udtryk.
Det er en kraftig og meget tør kaffe.

Grunden til, at jeg vurder den som jeg gør kan skyldes, at den ikke er 100 % frisk. Hvis jeg havde fået den serveret til udsigt mod Himalaya, havde vurderingen nok været en anden. – Men den passer godt espresso tilsat noget mælk.

Men alt i alt giver jeg den 3 ud af 5 bønner, se cuppingskema Natrual Coffee
 

Tilbage

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar.