Thoughts about coffee

Endnu en Finca

20 juni , 2012 - af Rune - Kategori: Bøger, Mikroristeri - Tags: ,

Denne gang drejer det sig om en Finca Ceylan Yanoexos, fra Guetamala, Øristeriet.

Når bønnen er ristet er de pæne ens i ristningen – flotte bønner.

Duft både før og efter ristningen er præget af mørk chokolade, dejligt. Dog kan man komme i tvivl om, den mørke chokolade er mere ristningen end chokolade duft.

Breaket

Den dufter af frisk marcipan, der gemmer sig lidt bær noter nederst eller til sidst i breaket.

Cupping

Denne kaffe har en lille syrlighed og bitterhed, der noget sødme i kaffen.

Den smager af frisk ristet marcipan, dog ristet lidt til den mørke side. Smagen af bønnen er forskellige fra den varme kop og den lidt koldere kop.
Når koppen er varm er den meget domineret af ristningen (en skam), desto koldere kaffen bliver desto bedre bliver smagen.
Der kommer både friskhed og smagen af modne bær bygget over sødmen fra marcipannoterne.

I begyndelse en kraftig smag lidt efter lidt bliver den mere og mere rund og fyldig.

Alt i alt endnu en god hæderlig bønne fra Øristeriet

3 ud 5 bønner fordi den er så domineret af den mørke ristning, se cuppingskema af Finca_Ceylan

Tilbage

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar.