Thoughts about coffee

Den danske forbindelse

31 maj , 2012 - af Rune - Kategori: Bønner, Produkttest - Tags: , ,

[singlepic id=859 w=160 h=120 float=right]

Jeg har tidligere skrevet om Ngoro Ngoro også kendt som Mountain Coffee.
Bjergene omkring Ngoro Ngoro i Tanzania er et gammel krater fra en vulkan, hvilket “normalt” giver noget kant til diverse kaffeer. – Denne kaffe kommer fra Shangri-La, som ejes af en Christian Jebsen fra Aabenraa.
Jeg fået tilsendt 2 pakker af denne kaffe, jeg har glædet mig til, at smage den danske forbindelse.

Den første kaffe jeg har smagt, er en Ngoro Ngoro, som dufter af bær og lidt frugt, når den er kværnet dufter den af nødder, ikke så kraftigt.
[singlepic id=857 w=320 h=240 float=center]

Breaket:

Her kommer nødderne igen til udtryk. De tirrer let næsen, ikke så meget så man tænker wow wow.

Cupping:

Denne Ngoro Ngoro, har en høj syrlighed og bitterhed, sødmen i kaffen er ikke så udbredt.

Den smager mest af let krydrede nødder, nedenunder smagen af nødder ligger der lidt ribs.
Kaffen bliver hængende længe i munden, med den krydrede smag som den mest dominerende.
Der er en rimelig balance imellem nuancerne og noterne.
Det er en kraftig kaffe imens den er nybrygget, stille og roligt, bliver den rund og til sidst flad i smagen.
Jeg vil give den 3½ ud af 5 bønner, se cuppingskema for Ngoro_Ngoro

Den egner sig godt som brygkaffe, stempel, aeropress etc.

Dog synes jeg det er spændende, at en dansker ejer en kaffefarm i Tanzania!
Kender I derude flere dansk ejede farme? – Som jeg skal undersøge?
[singlepic id=858 w=320 h=240 float=center]

Tilbage

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar.