Thoughts about coffee

Det begynder at ligne

29 april , 2012 - af Rune - Kategori: Grej - Tags: , ,

Siden jeg har fået min Oscar, har jeg leget med både espresso og latte art:) – Det er en super spændende verden denne latté art!
Men det er ikke bare lige…
Jeg har hældt ca. 20-25 capp. op og dertil en masse espressoer.
Jeg har indtil videre brugt sødmælken fra Arla, hvilket jeg ikke havde god held til, at steame rigtigt, der kom for hurtigt for meget luft i mælken, og den brændte på.
Her til morgen brugte jeg Thise Mejeris økologiske sødmælk for første gang, og det var nemmere at styre, og den første Capp, jeg hældte op, gav et godt resultat. – Så det en bedre mælk at steame synes jeg, hvilken mælk bruger I?

[singlepic id=820 w=320 h=240 float=center]

Men der er stadigvæk lang vej, men al begyndelse er svær.

Samt bruger I en dobbelt eller single espresso til jeres cappuccino?

Tilbage

8 kommentarer


 1. apr 29, 2012
  2:39 pm

  Kim Schulz

  Hejsa,
  Jeg bruger så vidt muligt kun latte-art mælken (mener det er arla der laver dem). Den er virkeligt god at steame og så har den en lækker konsistens.
  Desværre skal man vist i engros forretninger for at købe den (jeg køber den i Metro).

  • Rune
   apr 29, 2012
   3:44 pm

   Rune

   Halløj,
   Jeg kender den godt… Synes bare den er dyr, hvis man drikker mange latté, hvilke min kone gør. Så er på jagt efter en billigere mælk, med næste de samme egenskaber.
   Ang. latte-art mælken, så tror jeg, at man kan få den i super best:)


 2. apr 29, 2012
  6:26 pm

  Martin Villumsen

  Det ser da meget godt ud! :) Jeg købte min espressomaskine i starten af oktober sidste år, og jeg kan stadig ikke finde ud af at lave Latte Art, på trods af at mælken bliver steamet rigtig fint for det meste. Jeg bruger som regel Thise Økologisk minimælk (sødmælk er selvfølgelig det mest optimale, men det har vi aldrig stående) og den er ganske fin at steame :)
  Men jeg lærer det jo nok en dag! Synes faktisk også, at jeg stadig kæmper med at lave det helt perfekte espresso-shot.

  • Rune
   apr 29, 2012
   10:55 pm

   Rune

   Hvilken maskine har du Rancillo? – Jeg har konkluderet at det handler om træning og atter træning:)
   Ang. dit shot, hvorfor synes du ikke, at det er perfekt….? Espressoen tager jo også tid, at lære der er mange ting der spiller ind på den perfekte brygning.


   • maj 1, 2012
    7:31 pm

    Martin Villumsen

    Jep, en gammel Rancilio (fra 2001 tror jeg – købte den brugt). Ja, det kræver nok en del træning, men jeg har heller ikke fokuseret så meget på latte art endnu.

    Ang. mit shot så er det ikke altid, at det ser lige jævnt ud efter det er løbet igennem. Pt. løber et dobbelt shot igennem på ca. 25 sekunder, som skulle være helt optimalt. Til gengæld ligger der en lille smule grums i bunden når jeg har drukket den. Hvis jeg kværner kaffen et trin eller to grovere løber kaffen for hurtigt igennem. Men den jeg fik lavet idag blev faktisk ret god. Nogle gange lykkes det :)

    • Rune
     maj 1, 2012
     10:35 pm

     Rune

     Cool, har aldrig arbejdet på en Rancilio:S (men er også ny indenfor espresso verdenen), men lærer lidt nyt hele tiden.
     Ang. dit shot, hvor meget kaffe har du i filteret? Fordi det har også noget, at skulle sige, fandt jeg hurtigt ud af!
     Jeg bruger dette link som rette snor, http://www.home-barista.com/espresso-guide-good-extractions.html, det hjælper mig rigtig meget.

     Når du skyder dit espresso, skal du hælde mere til smagen frem for tiden, fordi når espressoen begynder at logre med halen (svinge frem og tilbage), så er et ved, at være slut med ekstraktionen.
     Jeg skyder en single på ca. 21 sek. og det er en ganske god espresso. – Men bruger jeg en anden, eks. espresso blenden fra TCC, hed det 23 sek. Det er en fornemmelse for espresso.

     Ellers er det jo bare, at øve og øve… Jeg har prøvet forskellige bønner igennem de sidste 14 dage, og det er ikke alle der er lige nemme at styre.

     Øvelse og endnu mere øvelse.


     • maj 2, 2012
      10:44 am

      Martin Villumsen

      Jeg kværner kaffe ned i filteret til det er fyldt, bruger en pind, kniv, etc. til at skrabe overskydende kaffe af så filteret er fyldt jævnt til kanten med løst kaffe, og så stamper jeg. Efter jeg har stampet flugter kaffen med en lille rille nede i filteret. Er ret sikker på at dette er den rette mængde.?

      Tak for linket, det vil jeg lige kigge nærmere på ;)

     • Rune
      maj 2, 2012
      11:51 am

      Rune

      Det lyder rigtigt! – Så mon ikke den er ramt lige i øjet;)

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar.