Thoughts about coffee

Jordbær kaffen – Musasa

09 april , 2012 - af Rune - Kategori: Bønner, Produkttest - Tags: , ,

[singlepic id=791 w=320 h=240 float=center]

Den første af de 3 kaffeer jeg fik med hjem fra Kontra Coffee, som jeg vil teste er Musasa, 100 % Red Bourbon fra Rwanda.
Den kommer fra Rull Sector Ruashi District og er groet 1600-2000 meter over havet, det en 100 % Bourbon kaffe, dvs. arabicaen er kun af Bourbon typen.

Musasa farmen er en del af Dukundekawa cooperativet, igen en spændende kaffe.

[singlepic id=793 w=150 h=113 float=] [singlepic id=792 w=150 h=113 float=]

Breaket

Et utrolig frugtigt break, med gode sødlige frugtige noter

Cupping

Denne kaffe har en mellem syrlighed men der kommer mere og mere i eftersmagen så langtid den er varm, der ikke meget bitterhed. Det hele har en utrolig dejlig sødme som base.
Det er primært frugt og bær der er dominerende i denne kaffe, jeg synes det er smag af jordbær der er mest udbredt.

Der gemme sig lidt citrus et sted i kaffe, den er dog ikke så kraftig.

Desto koldere kaffen bliver desto mere smag kommer der af bær, når den er blevet helt kold er der en robust smag af jordbær krydret med citrus. Der er en god balance imellem sødmen, bitterheden og syrligheden i denne kaffe.

Denne kaffe er rund men samtidig kraftig i smagen.

Så jeg vil give den 4½ ud af 5 bønner, se cuppingskema fra Musasa


Den egner sig rigtig godt til aeropress og stempel. Jeg synes det er en fantastisk kop når man laver den på aeropress.

Tilbage