Thoughts about coffee

Espresso Etiopisk Mocca

26 december , 2011 - af Rune - Kategori: Cupping, Espresso, Produkttest - Tags: , ,

[singlepic id=661 w=320 h=240 float=center]

Denne gang har jeg valgt, at cuppe en Økologisk Espresso Etiopisk Mocca, fra Peter Larsen.
Den er brændt til Espresso, hvilket man sagtens kan smage.
Jeg har tidligere sagt, at økologi er en god ting, så husk det når I køber kaffe. Men husk også at det ikke altid er ensbetydende med god kaffe, de 2 ting går ikke altid hånd i hånd.

Bønnerne i denne kaffe er ristet ens, dog har alle sammen ikke samme standart nogen af dem er knækket og ødelagte.

Duften før breaket er præget af peber med små noter af kanel.

[singlepic id=662 w=320 h=240 float=center]

Breaket

Den er krydret i noterne med ellers er den lidt flad i duften, ikke mange noter til at vække duftesansen.

Cuppingen

I denne Etiopiske Mocca er der en mellem syrlighed og bitterhed der er, næsten ingen sødme der optræder, dog kan man smage brændtheden (husk dog, at den er brændt til espresso).

Til at starte med er denne brændthed udbredt dog forsvinder meget af brændtheden desto koldere kaffen bliver. Men den forsvinder aldrig helt.
Der en meget krydret smag, af forskellige krydderier, som man kender fra krydderihylden.

Det er en rigtig kraftig kaffe, som er rund i smagen selvom rundheden er gemt under ristningen.

Jeg vil give denne Peter Larsen kaffe 3 ud af 5 bønner, se cuppingskema af Etiopisk Mocca

Tilbage

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar.