Thoughts about coffee

Hjemmelavet kaffelikør

08 november , 2011 - af Rune - Kategori: Alkohol, Opskrifter - Tags:

Jeg har tidligere leget med tanken om, at lave en lækker kaffelikør, og nu hvor julen nærmere sig og det bliver koldere og kolder udenfor så var det på tide, der til fandt jeg denne opskrift på Mads Madglad.
Efter aftale med Mads, har jeg fået lov til, at bruge den på min blog.

Jeg har dog valgt, at lave den i halv portion og med appelsiner, da jeg tror det giver lidt ekstra til likøren, men hvem ved?
[singlepic id=617 w=320 h=240 float=center]

Ingredienser:

0.5 l god kaffe, jeg brugte Bassalt Blue
2 dl rørsukker
0,5 flaske vodka, importeret fra Polen.
1 vaniljestang importeret fra Indonesien

Bryg kaffen, jeg lavede den i stempelkande, derefter hælder du rørsukkeret sammen med kaffen i et stort henkogningsglas, tilføj vodkaen, appelsinerne som er skåret til både og din vaniljestang.
Gem glasset et mørkt sted hold øje med det og ryst glas en gang om ugen, så sukkeret bliver opløst.
[singlepic id=618 w=320 h=240 float=center]
Efter en måneds tid tager du appelsingerne fra og sier vaniljestangen fra, og hælder og i rengjorte flasker.
Jeg lavet likøren for ca. 1 måned siden og resultatet er blevet, som følger:

[singlepic id=616 w=320 h=240 float=center]

En likør med noter af både vaniljestangen og appelsinerne (så de giver maser af smag) det hele bygget på smagen af kaffe. En behagelig likør, som sagtens kan drikkes en eftermiddag efter en lang gå tur i det danske efterårsvejr. Eller som varmup til den årlige julefrokost.
Hvis man ikke kan lide smagen af den rene likør, så kan man mixe den halvt halvt med mælk, så minder det mere om en omgang baileys.
Eller hvis man vil have det store espresso chok kan man blande halvt halvt med et skud espresso.

[singlepic id=615 w=320 h=240 float=center]

En utrolig lækker likør, som er et must go hvis man mangler noget i sit barskab, så mange tak til Mads Madglad, som kom med inspirationen.

Du huske som Mads Madglad skriver:

” Hvis du synes at likøren er for svag i styrke, så kan du altid øge procenterne ved at tilsætte alkohol med 60 procent -men husk at det drejer sig mere om smagen og sødmen når det kommer til likører fremfor alkoholprocenten!”.

 

Tilbage

6 kommentarer